Ajankohtaista

Posted on by 0 comment

8.10.2020 / päivitetty 16.11.2020

KUTSU PROLOGOS RY:N SYYSKOKOUKSEEN JA TIETEELLISILLE JOULUGLÖGEILLE 2020

Lämpimästi tervetuloa Prologos ry:n sääntömääräiseen syyskokoukseen perjantaina 11.12.2020 klo 13.00 alkaen. Kokous järjestetään Zoomissa, ja linkki kokoukseen lähetetään ilmoittautuneille lähempänä kokousta. Syyskokouksen jälkeen klo 14.15 alkaen yhdessäoloa jatketaan perinteisillä Tieteellisillä jouluglögeillä.

Prologos ry:n syyskokous

Syyskokouksessa valitaan Prologos ry:n uusi johtokunta, johon yhdistyksen jäsenet pääsevät vaikuttamaan osallistumalla kokoukseen. Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan yhdistystoimintaan, niin ilmaise kiinnostuksesi yhdistyksen viestintävastaavalle sähköpostilla (marja.eklund (at)tuni.fi) ennen syyskokousta tai tule mukaan kokoukseen.

Syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

– toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2021

– jäsenmaksun määrääminen

– yhdistyksen puheenjohtajan valinta

– johtokunnan muiden kahdeksan (8) jäsenen valinta

– toiminnantarkastajan ja hänen varahenkilönsä valinta koskien vuotta 2021

– muut esille tulevat asiat

Ajankohta: perjantai 11.12.2020 klo 13.00 alkaen

Paikka: Tieteiden talo

Huom. Kokous järjestetään etänä, ilmoittautuneille lähetetään Zoom-linkki

Tieteelliset jouluglögit: Uutta näkökulmaa esiintymiseen

Tieteelliset jouluglögit on suunnattu Prologos ry:n jäsenille sekä kaikille vuorovaikutuksesta ja sen uusimmasta tutkimuksesta kiinnostuneille. Mukaan toivotaan myös alan opiskelijoita.

Tänä vuonna tieteellisillä jouluglögeillä Saila Poutiainen esittelee pian ilmestyvän kirjan: Yleisö ja puhe: 10 näkökulmaa esiintymiseen. Kirjan esittelyn lisäksi kuulemme kolme puheenvuoroa:
 • Esiintyjän ja yleisön suhde yleisöpuheessa (Maija Gerlander ja Katariina Uitto)
 • Esiintyminen ja yleisöt 1900-luvun alun sosialistisissa agitaatiotilaisuuksissa (Anna Rajavuori)
 • Esiintyjän kokemus ulkopuolisuudesta – fenomenologinen tulkinta jännittämisestä (Sanna Herkama ja Janne Niinivaara)

Ajankohta: perjantai 11.12.2020 klo 14.15-16.00

Paikka: Zoom

ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu mukaan Prologos ry:n syyskokoukseen ja Tieteellisille jouluglögeille viimeistään tiistaina 1.12.2020 TÄÄLLÄ.


19.9.2020

VUODEN VUOROVAIKUTUSTEKO -KUNNIAMAININTA 2020 LASTEN KORONAINFOLLE

Prologos ry myönsi Vuoden vuorovaikutusteko 2020 -kunniamaininnan Valtioneuvoston viestintäosaston Lasten koronainfolle. Lasten koronainfo järjestettiin perjantaina 24.4.2020. Tilaisuudessa koronatilanteesta olivat kertomassa pääministeri Sanna Marin, opetusministeri Li Andersson ja tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä HS Lasten uutisten, Apu Juniorin ja Ylen kanssa. Kysymyksiä koronatilanteesta esittivät 7–12-vuotiaat lapset videoyhteyden välityksellä. Teko oli ajankohtainen, kekseliäs, esimerkillinen, eettinen, vaikuttava ja osallisti lapset. Lue lisää lehdistötiedotteesta!


14.8.2020

VUOROVAIKUTUKSEN TUTKIMUKSEN PÄIVÄT: OHJELMA JULKI JA ILMOITTAUTUMINEN AUKI 18.8.
Vuoden 2020 Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivien ohjelma julkistetaan ja ilmoittautuminen avataan tiistaina 18.8. Luvassa on kahdeksi päiväksi yhteensä 11 työryhmää ja yksi paneeli vuorovaikutuksen tutkimuksen, opetuksen ja koulutuksen näkökulmista. Päivien pääpuhujina ovat apulaisprofessori Leena Mikkola (Tampereen yliopisto) sekä yliopistonlehtori Janne Matikainen (Helsingin yliopisto). Päivien yhteydessä jaetaan myös viidettä kertaa Vuoden vuorovaikutusteko -kunniamaininta.
Osallistumismaksu päiville vuonna 2020 on 80 euroa. Prologoksen jäsenille osallistumismaksu on 40 euroa ja perustutkinto-opiskelijoille 20 euroa (sis. vuoden 2020 Prologos ry:n jäsenmaksun). Ilmoittautuminen on auki 18.8.-11.9. Tarkemmat maksuohjeet kerrotaan ilmoittautumislomakkeella.
Vuoden 2020 konferenssi järjestetään kokonaan verkossa. Luvassa on korkeatasoinen, joustava ja vuorovaikutteinen konferenssikokonaisuus.
#vvpaivat #vvpaivat2020
Ohjelman ja abstraktikirjan löydät osoitteesta:

12.8.2020

KUTSU PROLOGOS RY:N YLIMÄÄRÄISEEN YHDISTYSKOKOUKSEEN

Lämpimästi tervetuloa Prologos ry:n ylimääräiseen yhdistyskokoukseen pe 18.9.2020 klo 9 alkaen.

Ylimääräinen yhdistyskokous järjestetään Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivien yhteydessä, ja kokouksen fyysisenä paikkana on Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki. Koronatilanteen vuoksi toiveena on kuitenkin, että kokoukseen osallistuttaisiin etäyhteyksien avulla. Kaikille kokoukseen etukäteen ilmoittautuneille lähetetään Zoom-linkki lähempänä kokousta.

Ylimääräisen yhdistyskokouksen syynä on tarve päivittää Prologos ry:n sääntöjä. Ylimääräisen yhdistyskokouksen esityslista sekä Prologos ry:n nykyiset säännöt ja niihin ehdotettavat muutokset löytyvät täältä.

Kokouksessa ehdotetaan sääntömuutosta yhdistyksen edustaman tieteenalan kuvaukseen (ks. kohta 2 § Tarkoitus) sekä mahdollisuuteen järjestää yhdistyksen kokouksia jatkossa tarvittaessa etäkokouksina (ks. kohta 6 § Yhdistyksen kokoukset ja koollekutsuminen). Lisäksi sääntöjen muihin kohtiin ehdotetaan pienempiä kielellisiä muutoksia.

Ylimääräisessä yhdistyskokouksessa keskustellaan myös mahdollisen sääntömuutoksen vaikutuksista yhdistyksen muuhun toimintaan, kuten julkaisujen ja tapahtumien nimiin.

Ilmoittaudu ylimääräiseen yhdistyskokoukseen oheisella lomakkeella viimeistään pe 11.9.2020.

Lämpimästi tervetuloa mukaan vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan ja tulevaisuuteen!

Parhain terveisin
Prologos ry:n johtokunta


6.8.2020

ETSIMME JÄLLEEN VUODEN VUOROVAIKUTUSTEKOA!

Etsimme viidettä kertaa ihmisten vuorovaikutusta myönteisesti edistänyttä vuorovaikutustekoa. Voit ehdottaa esimerkiksi projektia, hanketta, tutkimusta, koulutusta tai jotain muuta vuorovaikutusta edistänyttä toimintaa. Ehdotuksen voi tehdä kuka tahansa, joten tee oma ehdotuksesi TÄÄLLÄ.

Ehdotuksia vuoden 2020 kunniamaininnan saajaksi otetaan vastaan perjantaihin 28.8. saakka.

Aiemmat kunniamaininnat:

2016 Suomen Sovittelufoorumin puheenjohtaja Timo Pehrman – Sovittelutoiminnan istuttaminen Suomeen

2017 Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen – Mopomiitti

2018 Samu Kemppi – Apua nuorille -toiminta

2019 Suomen Partiolaisten Johtajatulet-metsäseminaari


11.6.2020 (päivitetty 3.8.2020)

ETÄOPETUSKAHVIT ELOKUUSSA 14.8.2020 KLO 10-12

Kaipaatko uusia ideoita ensi syksyn etäopetukseen tai -koulutukseen? Tule keskustelemaan Prologoksen etäopetuskahveille (#etäopetuskahvit) 14.8.2020 klo 10-12. Kahveilla tavataan kollegoita, jaetaan hyviä käytännönläheisiä kokemuksia verkko-opetuksesta ja pohditaan yhdessä erilaisia vuorovaikutuksen opettamiseen liittyviä haasteita kuten verkossa tehtäviä harjoituksia.

Ilmoittadu TÄSTÄ.

Ilmoittauduthan mahdollisimman pian, viimeistään tiistaina 11.8.!

OKM! Oma kahvikuppi mukaan!

Lisätietoa: Eeva Kaarne (eeva.kaarne@tuni.fi)


26.2.2020
(Päivitetty 8.4.2020 paikan muutos ja etäosallistumismahdollisuus)
KUTSU PROLOGOS RY:N KEVÄTKOKOUKSEEN JA TIEDEKAHVEILLE 2020
Tervetuloa Prologos ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen, joka pidetään maanantaina 4.5.2020 klo 14.00 alkaen. Kokouksen fyysinen paikka on Lapinkaari 18, Tampere. Yhdistyslakiteknisistä syistä kutsuun on merkitty paikka, mutta kokous ja tiedekahvit järjestetään etäyhteyksin Zoomin avulla. Lähetämme kaikille ilmoittautuneille etukäteen Zoom-linkin sekä tarvittavat dokumentit sähköpostilla (esityslista, toimintakertomus ja tilintarkastusdokumentit).
Ilmoittaudu kevätkokoukseen ja tiedekahveille 17.4.2020 mennessä TÄSTÄ.
Kevätkokouksen esityslistalla ovat seuraavat asiat:

 • valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
 • todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 • hyväksytään kokouksen työjärjestys
 • esitetään tilinpäätös, toimintakertomus ja toiminnantarkastajien lausunto
 • päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle ja muille vastuuvelvollisille.

Kokouksen jälkeen klo 15.00 alkaen ohjelma jatkuu tiedekahveilla. Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille yhdistyksen jäsenille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Tiedekahveilla mahdollisuus kuulla uusimmasta alan tutkimuksesta. Puheenvuoron saavat Kaisa Laitinen ja Maija Peltola.

Vuorovaikutusteknologian merkitys nykyaikaisissa asiantuntijatyöyhteisöissä

Yliopistonopettaja ja väitöskirjatutkija Kaisa Laitinen (Jyväskylän yliopisto) esittelee tiedekahveilla väitöskirjansa keskeisimpiä tuloksia ja johtopäätöksiä. Neljästä empiirisestä tutkimusartikkelista koostuva väitöskirja käsittelee vuorovaikutusteknologian merkitystä nykyaikaisissa asiantuntijatyöyhteisöissä. Tutkimuksessa paneudutaan virtuaalitiimeihin ja työyhteisön sosiaaliseen mediaan liittyviin erityiskysymyksiin, kuten tiedonjakamiseen, tunneilmaisuun ja teknologian käyttöön suhdeverkostojen tukena. Tulosten pohjalta vuorovaikutusteknologia näyttäytyy eräänlaisena työyhteisön jäsenten yhteisenä tilana, jossa toteutetaan monenlaisia vuorovaikutuksen prosesseja. Tilan tavoin teknologia sisältää erilaisia mahdollisuuksia ja rajoitteita, muttei suoranaisesti määritä sen avulla tapahtuvaa vuorovaikutusta. Tiedekahveilla syvennytään tarkemmin saatuihin tuloksiin ja niistä johdettuihin johtopäätöksiin.

Terveydenhuollon ammattilaisen ja diabeetikon välisen vuorovaikutuksen yhteys tyypin 2 diabeteksen omahoitoprosessiin

Yliopistonopettaja ja väitöskirjatutkija Maija Peltola (Tampereen yliopisto) esittelee tiedekahveilla väitöskirjatutkimuksensa tähänastisia tuloksia. Artikkeliväitöskirjassa kuvataan, miten tervey­denhuollon ammattilaisen ja diabeetikon välinen vuorovaikutus on yhteydessä tyypin 2 diabeteksen omahoito­prosessiin. Vuorovaikutuksen ja omahoidon välistä yhteyttä tarkastellaan analysoimalla tyypin 2 diabetesta sairastavien kokemuksia lääkärien ja hoitajien kanssa tapahtuneista merkityksellisistä vuorovaikutustilanteista, jotka ovat edistäneet tai estäneet omahoidon onnistu­mista. Tutkimuksessa on tähän asti tarkasteltu diabeetikoiden vuorovaikutuskokemusten viestinnällisiä ominaispiirteitä, hoitosuhteeseen liittyviä kilpailevia diskursseja sekä vuorovaikutuksen merkitystä terveydenhuollon ammattilaisen ja diabeetikon välisen yhteistyön tekemisessä. Tiedekahveilla kootaan tutkimuksen keskeisiä tuloksia sekä pohditaan tutkimustulosten merkitystä terveysviestinnän kontekstissa.


9.3.2020

VUOROVAIKUTUKSEN TUTKIMUKSEN PÄIVÄT

Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivät järjestetään pe 18. – la 19.9.2020 Helsingissä Tieteiden talolla osoitteessa Kirkkokatu 6. Tarkempi aikataulu ja ohjelma varmistuvat myöhemmin, ja esitelmäpyyntö julkaistaan kevään aikana. Laita päivämäärä kalenteriisi nyt ja tule kanssamme keskustelemaan vuorovaikutuksen ajankohtaisista teemoista!


30.1.2020

PROLOGOS RY SUOMEN TIEDEKUSTANTAJIEN LIITTO RY:N JÄSENEKSI

Suomen tiedekustantajien liiton hallitus on hyväksynyt Prologos ry:n jäsenhakemuksen kokouksessaan 28.1.2020. Suomen tiedekustantajien liitto ry:n tehtävänä on valvoa jäsentensä yhteisiä etuja ja oikeuksia erityisesti tekijänoikeuskysymyksissä ja muissa tiedekustantamiseen liittyvissä asioissa. Liitto lujittaa tieteellisten julkaisujen asemaa ja edistää jäsenten välistä yhteistyötä. Se tukee tiedeyhteisön kansainvälistä kanssakäymistä tiedekustantamisen kehittämiseksi. Prologos ry pitää Suomen tiedekustantajien liiton kanssa tehtävää yhteistyötä tärkeänä, jotta tiedejulkaisut ja tutkitun tiedon asema vahvistuisivat entisestään.

Lisätietoa Suomen tiedekustantajien liitosta: www.tiedekustantajat.fi


29.1.2020

PROLOGOS RY:N JOHTOKUNTA 2020

Prologoksen järjestäytymiskokous järjestettiin Tampereella 29.1.2020. Vastuualueet jakautuivat vaivattomasti, ja uusi toimintakausi pyörähtää käyntiin pitkälti useammassa toimessa viime vuodelta tutuilla kasvoilla. Vuoden 2020 johtokuntaan kuuluu puheenjohtaja Anne Laajalahti, varapuheenjohtaja Mitra Raappana, rahastonhoitaja Esteri Savolainen ja viestintävastaava Marja Eklund. Sihteerinä aloitti Janne Niinivaara sekä ProBlogin toimitussihteerinä Tessa Horila. Johtokuntaan kuuluvat lisäksi Eeva Kaarne, Sari Rajamäki sekä Anna-Leena Macey.

Kokouksessa johtokunta suunnitteli tulevan vuoden tapahtumien aikataulua ja lisää tietoa näistä löytyykin vielä tästä jäsenkirjeestä. Suurimpana vuoden 2020 tapahtumana tulee olemaan Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivät, joka onkin tapahtumana saanut liikkeelle vuorovaikutuksesta kiinnostuneet varsin ansiokkaasti. Toivottavasti näemme myös sinut siellä!


5.12.2019

ARTIKKELIPYYNTÖ: Prologi. Puheviestinnän vuosikirja 2020

Vuodenvaihteessa 2020-2021 julkaistaan sarjassaan kuudestoista puheviestinnän vuosikirja Prologi. Pyydämme nyt ehdotuksia artikkeleiksi. Vuosikirja esittelee ihmisten välisen vuorovaikutuksen uusinta tutkimusta. Tutkimus voi kohdistua esimerkiksi vuorovaikutussuhteisiin, ryhmiin, tiimeihin ja yhteisöihin, johtamisviestintään, esiintymiseen ja julkiseen puhumiseen, vaikuttamiseen ja argumentointiin, poliittiseen viestintään, kulttuurienväliseen viestintään, teknologiavälitteiseen kanssakäymiseen tai vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin yhteyksiin. Tutkimuksen kohteena voivat olla myös viestintä- ja vuorovaikutusosaamisen ja viestintäkoulutuksen kysymykset.

Prologi tarjoaa tieteellisen foorumin myös monitieteiselle tutkimukselle. Artikkelien kirjoittajia kannustetaan teksteissä vuoropuheluun puheviestinnän alalla tehdyn tutkimuksen kanssa. Tavoite on lisätä eri alojen asiantuntijoiden yhteistyötä.

Prologissa julkaistaan empiirisiä tutkimuksia sekä teoreettisia ja metodologisia artikkeleita. Artikkelit voivat olla myös pohtivia ja arvioivia katsauksia tutkimusalueeseen tai -näkökulmaan. Vuosikirjassa julkaistaviksi tarkoitetut artikkelit käyvät läpi referee-arvioinnin. Vertaisarvioitujen artikkeleiden lisäksi Prologissa julkaistaan myös puheviestintätieteen ajankohtaisia puheenvuoroja kuten lectio praecursorioita, tärkeinä pidettyjä esitelmiä ja keskustelua puheviestinnän tutkimuksesta ja opetuksesta.

Vuonna 2020 Prologin päätoimittaja on lehtori, FT Emma Kostiainen. Jos haluat tarjota artikkelin julkaistavaksi Prologissa, lähetä tiivistelmä ehdotuksestasi (300–400 sanaa) 11.2.2020 mennessä sähköpostitse osoitteeseen emma.kostiainen [at] jyu.fi. Voit myös lähettää ehdotuksen puheenvuoroksi, näkökulmaksi tai kirja-arvioksi. Kirjoittajille ilmoitetaan artikkeliehdotusten sopivuudesta vuosikirjaan helmikuun loppuun mennessä. Tämän jälkeen artikkeliksi tarkoitettu käsikirjoitus (40 000 merkkiä välilyönteineen) pyydetään lähettämään 30.4.2020 mennessä TSV:n Open Journal Systems (OJS) -alustan kautta. Järjestelmään rekisteröidytään osoitteessa https://journal.fi/prologi. Jos kirjoittaja on jo rekisteröitynyt OJS-järjestelmän käyttäjäksi, salasana ja tunnus säilyvät ennallaan. Muut julkaistavaksi tarkoitetut tekstit kuin tieteelliset artikkelit tulee jättää OJS-järjestelmään viimeistään 30.8.2020. Lectio praecursoriat voidaan jättää julkaistaviksi sopimuksen mukaan myöhemminkin.


5.12.2019

Puheviestinnän vuosikirja Prologi siirtyy vuoden 2019 aikana Journal.fi-palveluun. Artikkelikäsikirjoitukset lähetetään jatkossa TSV:n Open Journal Systems (OJS) -alustan kautta, tutustu toimitusjärjestelmään osoitteessa https://journal.fi/prologi.

Puheviestinnän vuosikirjan 2019 uudistuneet kirjoittajan ohjeet on päivitetty sivulle Kirjoittajan ohjeet.

Vuosikirjan arkistot löytyvät osoitteesta http://prologos.fi/prologi.


5.11.2019

KUTSU PROLOGOS RY:N SYYSKOKOUKSEEN JA TIETEELLISILLE JOULUGLÖGEILLE 2019

Lämpimästi tervetuloa Prologos ry:n sääntömääräiseen syyskokoukseen, joka pidetään maanantaina 9.12.2019 klo 13.00 alkaen Jyväskylän yliopistolla salissa F205 (Seminaarinkatu 15). Syyskokouksen jälkeen klo 14.00 alkaen ohjelma jatkuu Tieteellisillä jouluglögeillä (lisätietoa jouluglögeistä alla).

Klo 13.00 Prologos ry:n syyskokous

Syyskokouksessa valitaan Prologos ry:n uusi johtokunta, johon jäsenistö pääsee vaikuttamaan osallistumalla kokoukseen. Jos jäsenistöstä löytyy innostusta ja mielenkiintoa lähteä mukaan yhdistystoimintaan, niin ilmaise kiinnostuksesi yhdistyksen viestintävastaavalle sähköpostilla (marja.eklund@tuni.fi) ennen syyskokousta tai saavu paikan päälle kokoukseen.

Syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

– toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2020

– jäsenmaksun määrääminen

– yhdistyksen puheenjohtajan valinta

– johtokunnan muun kahdeksan (8) jäsenen valinta

– toiminnantarkastajan ja hänen varahenkilönsä valinta koskien toimintavuotta 2020

– muut esille tulevat asiat

Ajankohta: Prologos ry:n syyskokous, maanantai 9.12.2019 klo 13.00 alkaen

Paikka: Jyväskylän yliopisto, F205

Osoite: Seminaarinkatu 15, Jyväskylän yliopisto

Klo 14.00–16.00 Tieteelliset jouluglögit: joululoman parhaat lukuvinkit

Tieteelliset jouluglögit on suunnattu Prologos ry:n jäsenille sekä kaikille vuorovaikutuksesta ja sen uusimmasta tutkimuksesta kiinnostuneille. Mukaan toivotaan myös alan opiskelijoita. Tänä vuonna tiedeglögit keskittyvät vuorovaikutuksen tutkimukseen, opetukseen, koulutukseen ja kehittämiseen liittyvien lukuvinkkien jakamiseen.

Tieteellisen julkaisemisen volyymit ovat kasvaneet vauhdilla, ja uutta mielenkiintoista luettavaa ilmestyy lähes päivittäin. Myös monet vanhat klassikot ovat säilyttäneet asemansa tieteenalalla ja avaavat parhaimmillaan tässä päivässä luettuina uusia ymmärryksen ovia.

Haluatko kuulla, mitkä artikkelit, kirjat tai muut tekstit ovat puhutelleet kollegoitasi viime aikoina? Millaisia löytöjä olet itse tehnyt? Mitkä tekstit ovat olleet hyödyksi työssäsi tai opinnoissasi, kummastuttaneet, ihastuttaneet tai muuttaneet ajatteluasi? Minkä löydön haluaisit jakaa kollegoidesi kanssa?

Tule mukaan Tieteellisille jouluglögeille jakamaan oma artikkeli- tai kirjavinkkisi, kuulemaan muiden kuumimmat lukuvinkit ja keskustelemaan yhdessä löydöksistä! Ota mukaan artikkeli, kirja tms. teksti, josta haluat keskustella muiden kanssa, ja valmistaudu esittelemään lukuvinkkisi lyhyesti muille. (Yksi kappale katseltavaksi riittää, paperiprintti ei ole kuitenkaan välttämätön.) Artikkeli tai kirja voi olla sinun itsesi tai kenen tahansa muun kirjoittama, ja se voi koskea niin vuorovaikutusta kuin vaikkapa tutkimusmenetelmiä. Tärkeintä on, että ajattelet tekstin kiinnostavan, hyödyttävän ja ilahduttavan myös muita Prologos ry:n jäseniä ja vuorovaikutuksesta kiinnostuneita.

Tieteellisten jouluglögien lopputuotoksena syntyy yhdessä tuotettu kirjallisuusluettelo, joka sisältää joululoman parhaat lukuvinkit. Kirjallisuusluettelo jaetaan tiedeglögien jälkeen kaikille osallistujille ja yhdistyksen jäsenistölle.

ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu mukaan viimeistään perjantaina 29.11.2019 TÄÄLLÄ. Halutessasi voit tulla mukaan myös ilman omaa lukuvinkkiä. Ilmoittauduthan kuitenkin tässäkin tapauksessa mukaan tarjoiluja varten.

Ajankohta: Tieteelliset jouluglögit, maanantai 9.12.2019 klo 14.00 alkaen

Paikka: Jyväskylän yliopisto, F205

Osoite: Seminaarinkatu 15, Jyväskylän yliopisto

Lämpimästi tervetuloa!


9.10.2019

Kieli- ja viestintäopintojen puheviestinnän nykytilanne ja haasteet -kysely

Hyvä kieli- ja viestintäopintojen puheviestinnän opettaja

On kulunut kymmenen vuotta, kun viimeksi on selvitetty yliopistojen kieli- ja viestintäopintoihin kuuluvan puheviestinnän tilanne. Kymmenessä vuodessa on tapahtunut monenlaisia muutoksia, joten opetuksen nykytilanteen tarkastelu on jälleen ajankohtaista.

Pyydän sinua vastaamaan kyselyyn, joka on osa pro gradu -työtäni. Kysymyksiin vastaaminen vie noin 15-30 minuuttia. Kyselyssä on yhteensä 62 kysymystä, joista suurin osa on monivalintakysymyksiä. Olisin erittäin kiitollinen, jos vastaisit kyselyyn!

Voit keskeyttää vastaamisen, tallentaa vastauksesi ja jatkaa myöhemmin. Kyselyn lopussa voit antaa yhteystietosi erillisen linkin kautta, niin sinulle lähetetään Viking Linen risteilyetukortti kiitoksena vastaamisesta.

Vastaukset tullaan käsittelemään anonymiteettisuojan mukaisesti, työskentelyn aikana ainestoa säilötään tekijän omalla koneella ja aineisto automaattitallennetaan pilveen. Työskentelyn loputtua automaattitallenteet poistetaan ja datasta jää muistitikkutallenne tekijän säilöön. Pro gradu -työ kirjoitetaan niin, että siitä ei voi yksilöidä vastaajia.

https://elomake3.uta.fi/lomakkeet/24053/lomake.html

Tekijä

Hannu Okkonen (KM), Tampereen yliopisto, puheviestinnän maisteriohjelma. Lisätietoja: hannu.okkonen@tuni.fi, 0407237808.


4.10.2019
VUODEN 2019 VUOROVAIKUTUSTEKO -KUNNIAMAININTA SUOMEN PARTIOLAISILLE JOHTAJATULET-METSÄSEMINAARIN JÄRJESTÄMISESTÄ

Prologos ry myönsi kunniamaininnan perjantaina 4.10.2019 Helsingissä yhdistyksen 30-vuotisjuhlaillallisen yhteydessä. Vuorovaikutusteko jaetaan vuosittain teolle, joka pyrkii edistämään ymmärrystä johtamisesta vuorovaikutuksena poikkeuksellisen kekseliäällä tavalla tarjoamalla mahdollisuuden laajaan ja avoimeen vuorovaikutukseen ja keskusteluun. Kunniamaininnan valinnan kriteerit ovat: ajankohtaisuus, kekseliäisyys, eettisyys, esimerkillisyys sekä vaikuttavuus.

Lehdistötiedoite luettavissa TÄÄLLÄ.

13.9.2019

ETSIMME VUODEN 2019 VUOROVAIKUTUSTEKOA

Etsimme neljättä kertaa ihmisten vuorovaikutusta myönteisesti edistänyttä vuorovaikutustekoa. Voit ehdottaa esimerkiksi projektia, hanketta, tutkimusta, koulutusta tai jotain muuta vuorovaikutusta edistänyttä toimintaa. Ehdotuksen voi tehdä kuka tahansa, joten tee oma ehdotuksesi TÄÄLLÄ.

Ehdotuksia Vuoden vuorovaikutusteoksi otetaan vastaan 20.9. saakka.

Aiemmat kunniamaininnat:
2016 Suomen Sovittelufoorumin puheenjohtaja Timo Pehrman – Sovittelutoiminnan istuttaminen Suomeen
2017 Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen – Mopomiitti
2018 Samu Kemppi – Apua nuorille -toiminta


9.8.2019

TULE MUKAAN VUOROVAIKUTUKSEN TEEMAPÄIVÄÄN 2019

30 vuotta hyvässä seurassa – vuorovaikutus nyt ja tulevaisuudessa

Ajankohta: pe 4.10.2019 klo 11.00–16.00 sekä Prologos ry:n 30-vuotisjuhlaillallinen klo 19.00 alkaen
Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki sekä GLO Hotel Art, Lönnrotinkatu 29, 00180 Helsinki

Vuorovaikutuksen teemapäivä tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden päivittää osaamista ja verkostoitua. Teemapäivässä on luvassa muun muassa alan keskeisten käsitteiden määrittelyä, hyppyjä tulevaisuuteen sekä pecha kucha -esitelmiä. Lisäksi keskustelua käydään aihepiireittäin neljässä työryhmässä, joissa on alustuspuheenvuoroja, työpajamaista työskentelyä ja yhteistä pohdiskelua. Päivän päättää Prologos ry:n 30-vuotisjuhlaillallinen GLO Hotel Artissa. Juhlaillallisen alussa julkistetaan Vuoden vuorovaikutusteko 2019 -kunniamaininnan saaja.

Ehdota puheenvuoroa Vuorovaikutuksen teemapäivään pe 23.8.2019 mennessä

Vuorovaikutuksen teemapäivässä keskitytään tällä kertaa vuorovaikutuksen kysymyksiin etenkin etiikan, viestintäteknologian sekä terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmista. Nämä teemat nousivat esille huhtikuussa 2019 yhdistyksen tiedekahveilla pidetyssä paneelissa, jossa pohdittiin vuorovaikutuksen tutkimuksen ja opetuksen tarpeita tulevaisuudessa. Lisäksi teemapäivään on mahdollista tarjota puheenvuoroa esimerkiksi vuorovaikutuksen tutkimuksen ja opetuksen historiaan, nykyhetkeen tai tulevaisuuteen liittyen. Kaikkia teemoja on mahdollista lähestyä niin tutkimuksen kuin käytännön näkökulmasta.

Työryhmiin voi jo nyt ilmoittautua puheenvuoron pitäjäksi: haemmekin keskusteluun alustavia, tiiviitä puheenvuoroja (pohdintoja, kommentteja, kysymyksiä, ongelmia tai haasteita, ratkaisuja tai vinkkejä), jotka voivat pohjautua tutkimukseen tai käytännön kokemukseen ja havaintoihin.

Lähetä korkeintaan 200 sanan alustusehdotuksesi työryhmän yhteyshenkilönä toimivalle puheenjohtajalle sähköpostitse viimeistään pe 23.8.2019. Kuvaa ehdotuksessasi puheenvuorosi tavoite ja tiivistetty sisältö. Liitä ehdotukseesi myös yhteystietosi (nimi, ammattinimike, sähköpostiosoite ja taustaorganisaatio). Puheenvuorojen hyväksymisistä ilmoitetaan ehdotusten tekijöille sähköpostitse elo-syyskuun vaihteessa.

Tutustu teemapäivän ohjelmaan ja työryhmiin: Vuorovaikutuksen teemapäivä 2019

3.6.2019
JOHTOKUNNAN PROLOGOS.FI-PÄÄTTEISET SÄHKÖPOSTIOSOITTEET OVAT POISTUNEET KÄYTÖSTÄ

Huomaattehan, että yhdistyksen vanhat sähköpostiosoitteet, kuten puheenjohtaja@prologos.fi sekä tiedottaja@prologos.fi on lakkautettu, eikä niistä ole jatko-ohjausta nykyisille johtokunnan jäsenille. Tavoitat johtokunnan jäsenet edelleen helposti sähköpostilla. Voimassaolevat sähköpostiosoitteet löydät sivuiltamme: http://prologos.fi/johtokunta/.

Ollaan yhteydessä!


CALL FOR PAPERS: INTERPERSONAL COMMUNICATION AND SOCIAL INTERACTION SECTION REGIONAL CONFERENCE (ECREA)
October 14 – October 16, 2019
Tilburg, the Netherlands
The ICSI Regional Conference is the 6th bi-annual meeting of the Interpersonal Communication and Social Interaction (ICSI) section of ECREA (European Communication Research and Education Association). This year’s conference is hosted by Tilburg University, Department of Communication and Cognition, and will be held in Tilburg, the Netherlands. http://www.icsi2019.nl
The conference theme this year is “Re-Connecting”. We want to connect scholars from the different sub-disciplines of interpersonal communication and social interaction, for example workplace interaction, communication in interpersonal relationships, impression management, interpersonal health communication. Connecting our insights from different fields may inform our own research, provide creative ideas for future research, and help theory development. Moreover, the theme reflects the fact that our mediated and unmediated interactions are increasingly connected and integrated. As advanced communication technologies increasingly become part of our everyday experience, we are forced to revisit and connect theories of online and offline social interaction.
The ICSI Regional Conference 2019 provides an opportunity to share our ideas, theories and research about interpersonal communication and social interaction across our different specializations. We call for paper and panel proposals from any communication or communication-related discipline and methodology that address the section’s themes.
Submission deadline: June 09 (midnight CET).
More information and submission website: http://www.icsi2019.nl

KUTSU PROLOGOS RY:N KEVÄTKOKOUKSEEN JA TIEDEKAHVEILLE

Tervetuloa Prologos ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen, joka pidetään maanantaina 8.4.2019 klo 13.00 Tampereen yliopiston päätalolla tilassa E326 (Kalevantie 4).

Kevätkokouksen esityslistalla ovat seuraavat asiat:

 • valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
 • todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 • hyväksytään kokouksen työjärjestys
 • esitetään tilinpäätös, toimintakertomus ja toiminnantarkastajien lausunto
 • päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle ja muille vastuuvelvollisille.

TIEDEKAHVIT: PROLOGOS RY – 30 VUOTTA HYVÄSSÄ SEURASSA

Prologoksen tiedekahvit järjestetään maanantaina 8.4.2019 klo 14.00–16.00 Tampereen yliopiston päätalolla salissa D13 (Kalevantie 4). Tiedekahvien tavoitteena on tarjota yhdistyksen jäsenille ja muille vuorovaikutuksen tieteellisestä tutkimuksesta, koulutuksesta ja kehittämisestä kiinnostuneille yhteinen verkostoitumis- ja keskustelufoorumi. Tiedekahveilla juhlistetaan tällä kertaa yhdistyksen 30-vuotista taivalta: yhdistys on perustettu 8.4.1989 Tampereella. Juhlan kunniaksi yhdistys tarjoaa tiedekahvien päätteeksi osallistujille kakkukahvit päätalon henkilöstöruokalan viereisessä Maakuntakabinetissa, jossa yhdistystoiminta aloitettiin päivälleen 30 vuotta sitten.

Tiedekahveille osallistuu yhdistyksen jäseniä ja luottamustehtävissä toimineita henkilöitä vuosien varrelta, myös yhdistyksen perustamishetkellä paikalla olleita jäseniä. Tiedekahveilla pohditaan yhdessä tieteenalan ja yhdistyksen menneisyyttä, nykytilaa ja tulevaisuutta. Millaiset ajatukset johtivat yhdistyksen perustamiseen, millainen matka yhdistyksellä on tähän mennessä ollut ja ennen kaikkea, minne yhdistyksen tulisi suunnata katsettaan tulevaisuudessa? Kysymyksiä pohditaan asiantuntijapanelistien alustuksien ja keskustelun johdolla.

Keskustelun panelistit ovat:

–       Tuula-Riitta Välikoski, FT, HM, yliopistonlehtori, dosentti (oikeussaliviestintä)

Tuula-Riitta toimii tutkijana SA-projektissa informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnassa Tampereen yliopistolla. Tuula-Riitan ura Prologos ry:ssä alkoi 1989 ja hän oli yksi yhdistyksen perustajajäsenistä. Tuula-Riitta on toiminut yhdistyksen rahastonhoitajana, varapuheenjohtajana ja ollut Prologin ensimmäinen päätoimittaja (2005-2007).

–       Ira Virtanen, FT, tutkijatohtori

Ira toimii tutkijana Tampereen yliopistossa ja vierailevana tutkijana Väestöliitolla 2018–2019. Prologos ry:ssä Ira on toiminut johtokunnan jäsenenä (2008–2009) ja tällä hetkellä myös Prologin toimituskunnan jäsenenä.

–       Merja Almonkari, FT, jäi eläkkeellä puheviestinnän lehtoraatista (Jyväskylän yliopiston kielikeskus) 2018

Prologoksen jäsen sen perustamisesta saakka ja ensimmäisen johtokunnan tiedottaja. Eri vaiheissa johtokunnan jäsenenä ja mm. sihteerinä. Toiminut myös Prologin referee-arvioijana.

–       Marko Siitonen, FT, apulaisprofessori

Marko Siitonen työskentelee Jyväskylän yliopistossa kulttuurienvälisen ja digitaalisen viestinnän apulaisprofessorina. Hän on toiminut Prologos ry:ssä sihteerinä ja puheenjohtajana sekä Prologin päätoimittajana.

Keskustelua johtaa Prologos ry:n puheenjohtaja, FT Anne Laajalahti.

Tule mukaan keskustelemaan vuorovaikutuksen ajankohtaisista ilmiöistä ja juhlistamaan kanssamme 30-vuotiasta Prologosta kakkukahvein! Molemmat tapahtumat ovat maksuttomia. Tiedekahveille ovat tervetulleita jäsenistön lisäksi kaikki muutkin aiheesta kiinnostuneet!

Ilmoittauduthan Tiedekahveille viimeistään maanantaina 1.4.2019 mennessä täällä.

Paikka: Tampereen yliopisto, päätalo, kevätkokous E326, tiedekahvit D13, kakkukahvit, henkilökunnan ruokala, Maakuntakabinetti

Osoite: Kalevantie 4, 33014 Tampereen yliopisto

Ajankohta: Ma 8.4.2019 kevätkokous klo 13.00 ja tiedekahvit klo 14.00–16.00

P.S. Juhlat jatkuvat läpi vuoden! Prologos ry perustettiin la 8.4.1989, joten vuonna 2019 juhlitaan yhdistyksen 30-vuotissyntymäpäiviä useaan otteeseen: ma 8.4.2019 Tampereella tiedekahveilla, pe 4.10.2019 Helsingissä Vuorovaikutuksen teemapäivässä ja loppuvuodesta 2019 Jyväskylässä tiedeglögeillä.


PROLOGI 2018 ON JULKAISTU!

Tutustu uusimpaan puheviestinnän vuosikirjaan Prologin verkkosivuilla.


PROLOGOS RY SIIRTYY KOKONAAN SÄHKÖISEEN TIEDOTTAMISEEN 2019 ALKAEN

Jäsen, päivitä yhteystietosi!

Prologos ry:n johtokunta päätti 12.11.2018 järjestetyssä kokouksessaan luopua yhdistyksen paperisista tiedotteista. Jatkossa yhdistyksen jäsenkirjeet tulevat vain sähköpostitse, kolme kertaa vuodessa. Muista ajankohtaisista tapahtumista tai uutisista tiedotetaan tarpeen mukaan. Tämän muutoksen yhteydessä pyydämme jäseniä päivittämään sähköpostiosoitteensa, jotta he saavat varmasti tiedon ajankohtaisista tapahtumista, uutisista ja muusta yhdistyksen toiminnasta. Jos et ole saanut yhdistykseltä sähköpostia (viestiä tulee listalle muutaman viikon välein), tietosi eivät ole ajan tasalla.

Jos sähköpostisi tai postiosoitteesi on muuttunut kuluneen vuoden aikana tai et ole yhdistyksen sähköpostilistalla, ilmoitathan käytössä olevan sähköpostiosoitteesi osoitteeseen sari.v.p.rajamaki [at] jyu.fi. 


PROLOGOS RY:N JOHTOKUNTA TOIMIKAUDELLE 2019

Yhdistyksen syyskokouksessa Tampereella 11.12.2018 valta vaihtui, kun nykyinen yhdistyksen puheenjohtaja professori Pekka Isotalus Tampereen yliopistosta väistyi puheenjohtajan tehtävästä. Uutena puheenjohtajana toimikaudella 2019 aloittaa koulutus- ja kehittämisjohtaja, FT Anne Laajalahti Inforista.

Puheenjohtajan valinnan lisäksi yhdistyksen johtokuntaan valittiin uusina jäseninä Eeva Kaarne, Esteri Savolainen, Marja Eklund ja Riikka Järvelä. Johtokunnassa jatkavat Maija Peltola, Mitra Raappana, Sari Rajamäki ja Tomi Laapotti.

Uusi johtokunta aloittaa toimikautensa tammikuussa järjestäytymiskokouksella.


ARTIKKELIPYYNTÖ PROLOGIIN 2019

Puheviestinnän tieteellinen yhdistys Prologos ry julkaisee vuosikirjaa, joka on Julkaisufoorumi-luokituksen saanut tieteellinen aikakausjulkaisu. Prologiin voi tarjota artikkeliehdotuksia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Vuodenvaihteessa 2019–2020 julkaistaan sarjassaan viidestoista puheviestinnän vuosikirja. Pyydämme nyt ehdotuksia artikkeleiksi. Vuosikirja esittelee ihmisten välisen vuorovaikutuksen uusinta tutkimusta. Tutkimus voi kohdistua esimerkiksi vuorovaikutussuhteisiin, ryhmiin, tiimeihin ja yhteisöihin, johtamisviestintään, esiintymiseen ja julkiseen puhumiseen, vaikuttamiseen ja argumentointiin, poliittiseen viestintään, kulttuurienväliseen viestintään, teknologiavälitteiseen kanssakäymiseen tai vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin yhteyksiin. Tutkimuksen kohteena voivat olla myös vuorovaikutusosaamisen ja -koulutuksen kysymykset.

Prologi tarjoaa tieteellisen foorumin myös monitieteiselle tutkimukselle. Artikkelien kirjoittajia kannustetaan teksteissä vuoropuheluun puheviestinnän alalla tehdyn tutkimuksen kanssa. Tavoite on lisätä eri alojen asiantuntijoiden yhteistyötä.

Prologissa julkaistaan empiirisiä tutkimuksia sekä teoreettisia ja metodologisia artikkeleita. Artikkelit voivat olla myös pohtivia ja arvioivia katsauksia tutkimusalueeseen tai -näkökulmaan. Vuosikirjassa julkaistaviksi tarkoitetut artikkelit käyvät läpi referee-arvioinnin. Vertaisarvioitujen artikkeleiden lisäksi Prologissa julkaistaan myös puheviestintätieteen ajankohtaisia puheenvuoroja kuten lectio praecursorioita, tärkeinä pidettyjä esitelmiä ja keskustelua puheviestinnän tutkimuksesta ja opetuksesta.

Vuonna 2019 Prologin päätoimittaja on lehtori, FT Emma Kostiainen. Jos haluat tarjota artikkelin julkaistavaksi Prologissa, lähetä tiivistelmä ehdotuksestasi (300–400 sanaa) 11.2.2019 mennessä sähköpostitse osoitteeseen emma.kostiainen [at] jyu.fi. Voit myös lähettää ehdotuksen puheenvuoroksi, näkökulmaksi tai kirja-arvioksi. Kirjoittajille ilmoitetaan artikkeliehdotusten sopivuudesta vuosikirjaan helmikuun loppuun mennessä. Tämän jälkeen artikkeliksi tarkoitettu käsikirjoitus (40 000 merkkiä välilyönteineen) pyydetään lähettämään 30.4.2019 mennessä TSV:n Open Journal Systems (OJS) -alustan kautta. Ohjeet järjestelmään rekisteröitymiseen päivitetään Prologin verkkosivuille (http://prologos.fi/prologi/). Jos kirjoittaja on jo rekisteröitynyt OJS-järjestelmän käyttäjäksi, salasana ja tunnus säilyvät ennallaan. Muut toimituskunnan hyväksymät julkaistavaksi tarkoitetut tekstit tulee jättää OJS-järjestelmään viimeistään 30.8.2019. Lectio praecursoriat voidaan jättää julkaistaviksi sopimuksen mukaan myöhemminkin.

Kirjoitusohjeet löytyvät Prologin verkkosivuilta kohdasta Kirjoittajan ohjeet.

Prologi 2019 julkaistaan sekä painetussa että sähköisessä muodossa tammikuussa 2020. Vuosikirja sisältyy Prologos ry:n jäsenmaksuun, ja se lähetetään yhdistyksen kaikille jäsenille.

Lisätietoja: 
Emma Kostiainen
päätoimittaja (emma.kostiainen [at] jyu.fi)
Prologin verkkosivut: http://prologos.fi/prologi/


KUTSU SYYSKOKOUKSEEN JA TIETEELLISILLE JOULUGLÖGEILLE 2018

Prologos ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 11.12.2018 Tampereen yliopistolla klo 14.00 alkaen, minkä jälkeen klo 15.00 jatketaan keskustelua Tieteellisten jouluglögien merkeissä (lisätietoa jouluglögeistä alla)!

Klo 14.00 Syyskokous

Syyskokouksessa valitaan Prologos ry:n uusi johtokunta, johon jäsenistö pääsee vaikuttamaan osallistumalla kokoukseen. Jos jäsenistöstä löytyy innostusta ja mielenkiintoa lähteä mukaan yhdistystoimintaan, niin ilmaise kiinnostuksesi tiedottajalle sähköpostilla (sari.v.p.rajamaki@jyu.fi) ennen syyskokousta tai saavu paikan päälle kokoukseen.

Syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

– toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2019

– jäsenmaksun määrääminen

– yhdistyksen puheenjohtajan valinta

– johtokunnan muun kahdeksan (8) jäsenen valinta

– valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja heille varahenkilöt

– muut esille tulevat asiat

Paikka: Tampereen yliopisto, Päätalo sali A05

Osoite: Kalevantie 4, Tampereen yliopisto

Ajankohta: tiistai 11.12.2018 Syyskokous klo 14.00 alkaen

Klo 15.00-17.00 Tieteelliset jouluglögit

Tieteelliset jouluglögit on suunnattu Prologos ry:n jäsenille sekä ihan kelle tahansa vuorovaikutuksesta ja sen uusimmasta tutkimuksesta kiinnostuneelle. Tänä vuonna teemaksi on valittu poliittinen viestintä ja erityisesti naiset politiikassa.

Poliittinen johtajuus on yhä naisille jatkuva näytön paikka. Näin väittää tuore väitöskirja, mutta miten asian näkevät poliitikot itse. Miten naisten asema poliitikkoina on muuttunut? Miten poliittisen viestinnän muutokset kohtelevat eri sukupuolia? Ovatko poliitikot samalla viivalla sukupuolesta riippumatta?

Tilaisuuden aluksi joulukuun alussa väittelevä Johanna Mäkelä Tampereen yliopistosta alustaa keskustelua tuoreen puheviestinnän väitöskirjatutkimuksensa ”Naiset politiikan huipulla. Sukupuolittunut viestintä ja johtajuus” ( http://www.uta.fi/ajankohtaista/tapahtumat/naiset-politiikan-huipulla)pohjalta, jonka jälkeen keskustelemassa ovat Marjatta Stenius-Kaukonen, Anneli Taina ja Iiris Suomela. Keskustelua johtaa professori Pekka Isotalus.

Marjatta Stenius-Kaukonen on tamperelainen entinen Vasemmistoliiton kansanedustaja ja europarlamentaarikko. Stenius-Kaukonen toimi kansanedustajana yhteensä 24 vuotta ja on edustanut Vasemmistoliittoa puolueen perustamisesta lähtien. Hän keskittyi koko edustajauransa ajan sosiaali- ja työvoimapoliittisiin kysymyksiin.

Anneli Taina on tamperelainen entinen Kokoomuksen kansanedustaja ja ministeri. Hän toimi kansanedustajana vuosina 1987–1999. Hän työskenteli hetken aikaa Ahon hallituksessa asuntoministerinä vuonna 1995. Vuonna 1995 hänestä tuli Suomen toinen naispuolinen puolustusministeri ja tässä tehtävässä hän toimi vuoteen 1999. Jätettyään eduskunnan hänet valittiin Etelä-Suomen läänin maaherraksi vuonna 2004.

Iiris Suomela toimiiVihreiden nuorten puheenjohtajana, Tampereen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajana ja Tampereen yliopiston ylioppilaskunnassa. Sen lisäksi hän on Pirkanmaan edustaja vihreiden ylimmässä päättävässä elimessä puoluevaltuuskunnassa sekä jäsenenä vuonna 2019 aloittavan uuden Tampereen yliopiston hallituksessa.

ILMOITTAUTUMINEN (tarjoiluja varten): Tilaisuuteen täytyy kaikkien ilmoittautua viimeistään tiistaihin 4.12.2018 mennessä tällä lomakkeella.

Paikka: Tampereen yliopisto, Päätalo sali A4.

Osoite: Kalevantie 4, Tampereen yliopisto

Ajankohta: tiistai 11.12.2018 Tieteelliset jouluglögit klo 15.00–17.00

Lämpimästi tervetuloa!


Kiitos kaikille Vuorovaikutuksen tutkimuksen päiville osallistuneille!

TULOSSA:
Lähempänä joulua järjestetään Prologos ry:n sääntömääräinen syyskokous, jossa valitaan uusi johtokunta ensi kaudelle. Syyskokouksen yhteydessä järjestetään myös jo perinteeksi muodostuneet jouluglögit kiinnostavalla teemalla!

Lisätietoa luvassa myöhemmin.


ILMOITTAUTUMINEN VUOROVAIKUTUKSEN TUTKIMUKSEN PÄIVILLE ON PÄÄTTYNYT!

Päivät järjestetään 28.-29.9.2018 Jyväskylässä. Päivien ohjelmaan, työryhmiin ja pääpuhujiin pääset tutustumaan tapahtuman verkkosivuilla.


Esitelmä- ja työryhmäehdotuksien vastaanotto on päättynyt! Ilmoitamme valinnoista kesäkuun aikana. 

Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivät järjestetään Jyväskylässä 28.–29.9.2018. Päivät järjestää puheviestinnän tieteellinen yhdistys Prologos ry yhdessä Jyväskylän yliopiston kieli- ja viestintätieteiden laitoksen kanssa. Päivillä julkaistaan myös vuoden 2018 Vuoden vuorovaikutusteko –kunniamaininta. Ehdotuksia kunniamaininnan saajaksi kerätään syksyllä 2018.

Haemme nyt esitelmä- ja työryhmäehdotuksia Vuorovaikutuksen tutkimuksen päiville.  Päiville ovat tervetulleita ihmisten välistä vuorovaikutusta eri konteksteissa tarkastelevat puheenvuorot ja työryhmät. Myös eri tieteenaloilta ja työelämästä tulevat puheenvuorot ovat tervetulleita. Esitelmä voi käsitellä esimerkiksi:

·       vuorovaikutussuhteita
·       ryhmiä, tiimejä ja yhteisöjä
·       johtamisviestintää
·       esiintymistä ja julkista puhumista
·       vaikuttamista ja argumentointia
·       poliittista viestintää
·       kulttuurienvälistä viestintää
·       vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin yhteyksiä
·       viestintä- ja vuorovaikutusosaamista sekä
·       viestintäkoulutuksen kysymyksiä.

Esitelmät voivat olla teoreettisia tai metodologisia pohdintoja, empiiristen tutkimusten esittelyä, näkökulmia puheviestinnän opetukseen, työelämän näkökulmia tai vaikkapa viestinnän eettisten kysymysten tarkastelua.

Esitelmäehdotusten pituus on 250–300 sanaa. Päivien järjestelytoimikunta kokoaa ehdotetuista esitelmistä sopivia työryhmäkokonaisuuksia. Työskentelykieli on suomi, mutta yksittäisten esitelmien kieli voi olla myös englanti tai ruotsi.

Voit myös ehdottaa työryhmää tutkimuspäiville. Työryhmäehdotuksiin tulee kuulua 3-4 esitelmää, joita yhdistää jokin yhteinen teema, näkökulma tai nimittäjä. Työryhmäehdotukseen tulee sisällyttää tiivis, noin 200 sanan mittainen kuvaus työryhmää kuvaavasta, yhteisestä aiheesta sekä noin 200 sanan mittaiset tiivistelmät työryhmään kuuluvista puheenvuoroista.

Lähetä esitelmä- tai työryhmäehdotuksesi pe 18.5. mennessä sähköpostitse osoitteeseen vvpaivat2018 (at) jyu.fi. Liitäthän ehdotukseen mukaan yhteystietosi. Päiville hyväksytyistä esityksistä ja työryhmistä ilmoitetaan hakijoille kesäkuun aikana.

Lisätietoa Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivistä osoitteessa https://www.jyu.fi/en/congress/vvpaivat2018


KUTSU PROLOGOS RY:N KEVÄTKOKOUKSEEN JA TIEDEKAHVEILLE

Tervetuloa Prologos ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen, joka pidetään perjantaina 27.4.2018 klo 13.00 Helsingissä Tieteiden talolla, sali 104.

Kevätkokouksen esityslistalla ovat seuraavat asiat:

– valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa

– todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

– hyväksytään kokouksen työjärjestys

– esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto

– päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle ja muille vastuuvelvollisille.

TIEDEKAHVIT

Prologoksen tiedekahvit järjestetään perjantaina 27.4.2018 klo 14.00–16.00 Helsingissä Tieteiden talolla. Jo kolmatta kertaa järjestettävien tiedekahvien tavoitteena on tarjota puheviestinnän ja viestinnän alalla työskenteleville vaivaton verkostoitumis- ja keskustelufoorumi.

Tällä kertaa tiedekahveilla pohditaan yhdessä, millainen puheviestijä on organisaatioviestijänä? Miten puheviestinnän ja organisaatioviestinnän asiantuntijuus limittyvät niin työelämässä, tutkimuksessa kuin opetuksessakin? Näitä kysymyksiä pohditaan asiantuntijapanelistien johdolla.

Keskustelun panelistit ovat:

– Elina Melgin, toimitusjohtaja, FT, ProCom –  Viestinnän ammattilaiset ry

– Juulia Piirainen, viestintäasiantuntija, FM, VR Group

– Rita Mallius, konsultti, organisaatioiden muutosten läpivienti, FM, CCEA

– Eveliina Pennanen, muutoksen tekijä, FM (väit.), Ellun Kanat

Keskustelua johtaa Prologos ry:n puheenjohtaja, professori Pekka Isotalus.

Tule mukaan keskustelemaan vuorovaikutuksen ajankohtaisista ilmiöistä kahvin ja pullan kera! Molemmat tapahtumat ovat jäsenistölle avoimia. Tiedekahveille ovat tervetulleita jäsenistön lisäksi kaikki muutkin aiheesta kiinnostuneet!

Tiedekahveille täytyy kaikkien ilmoittautua viimeistään 20.4.2017 mennessä täällä.

Paikka: Tieteiden talo, sali 104

Osoite: Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki

Ajankohta: 27.4.2018 Kevätkokous klo 13.00 ja tiedekahvit klo 14.00–16.00


PROLOGI 2017 LUETTAVISSA NYT MYÖS SÄHKÖISENÄ! 

Puheviestinnän vuosikirja Prologi 2017 on julkaistu sekä painettuna että sähköisenä. Pääset tutustumaan uusimman Prologin sisältöihin täällä.


KUTSU SYYSKOKOUKSEEN JA TIETEELLISILLE JOULUGLÖGEILLE

Prologos ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään

torstaina 30.11. Tampereen yliopistolla. (Tarkka kokouspaikka ilmoitetaan myöhemmin.)

Klo 13.00 Syyskokous

Syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

– toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2018

– jäsenmaksun määrääminen

– yhdistyksen puheenjohtajan valinta

– johtokunnan muun kahdeksan (8) jäsenen valinta

– valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja heille varahenkilöt

– muut esille tulevat asiat

Klo 14.00 Tieteelliset jouluglögit

Syyskokouksen yhteydessä järjestetään keskustelu viime aikoina paljon esillä olleesta aiheesta, seksuaalisesta häirinnästä vuorovaikutuksen ilmiönä. Aihe nousi julkisuuteen sosiaalisessa mediasta alkaneesta #metoo-kampanjasta. Siitä nousi kansainvälinen ilmiö, joka on johtanut jopa poliittisiin kriiseihin tai irtisanomisiin. Se on herättänyt myös paljon keskustelua siitä, mikä on sallittua ja mikä ei vuorovaikutuksessa sekä nostanut monia vaiettuja vuorovaikutustilanteina näkyviksi. Aihe siis liittyy monella tavalla myös puheviestinnän tutkimukseen.

Aiheesta on keskustelemassa puheviestinnän tutkijat, jotka ovat tutkineet mm. kiusaamista, työelämän vuorovaikutussuhteita, seksistä puhumista ja konflikteja vuorovaikutuksessa eli Sanna Herkama (Turun yliopisto), Salme Korkala (Jyväskylän yliopisto), Johanna Ruonala (Tampereen yliopisto) ja Sini Tuikka (Jyväskylän yliopisto)

Kahvitarjoilun järjestämiseksi toivoimme ilmoittautumista tilaisuuteen. 23.11. mennessä täällä.

Tervetuloa!


KUTSU KEVÄTKOKOUKSEEN

Tervetuloa Prologos ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen, joka pidetään perjantaina 7.4.2017 klo 13.00 Tampereella Tulli Business Parkin Saavutus-kokoustilassa.

Kevätkokouksen esityslistalla ovat seuraavat asiat:

– valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa

– todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

– hyväksytään kokouksen työjärjestys

– esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto

– päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle ja muille vastuuvelvollisille.

*****

TIEDEKAHVIT TULEVAT TAAS!

Prologoksen tiedekahvit perjantaina 7.4.2017 klo 14.00–16.00 Tampereella

Tiedekahvit tulevat taas! Prologoksen järjestämä rento kahvittelu- ja keskustelutilaisuus järjestetään tänä vuonna Tampereella Tulli Business Parkissa heti yhdistyksen kevätkokouksen jälkeen. Kokoonnutaan yhteen vaihtamaan ajatuksia ajankohtaisista vuorovaikutuksen ilmiöistä kahvin ja pullan äärellä. Tiedekahvien tavoitteena on tarjota puheviestinnän alalla työskenteleville vaivaton verkostoitumis- ja keskustelufoorumi sekä antaa tietoa puheviestintätieteen tuoreesta tutkimuksesta.

Toista kertaa järjestettävillä tiedekahveilla on aiheena johtajan vuorovaikutus. Prologoksen puheenjohtaja, professori Pekka Isotalus johdattelee keskusteluun kertomalla uudesta kirjastaan Vuorovaikutus johtajan työssä. Kommenttipuheenvuorosta vastaa Gofore Oy:n toimitusjohtaja Timur Kärki. Alustuspuheenvuorojen jälkeen on aikaa keskustella aiheesta yhdessä.

Ilmoittaudu tiedekahveille viimeistään perjantaina 31.3.2017 osoitteessa

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfIHtAMHcgxmvGDt077moFFnUm1F3ATpzRUEjAZnGNsVYTC-Q/viewform.

Jäsenet ovat tervetulleita molempiin tilaisuuksiin!

Paikka: Tulli Business Park, Saavutus-kokoustila

Osoite: Åkerlundinkatu 11 A–D, 33100 Tampere

Kellonaika: Kevätkokous klo 13.00; tiedekahvit klo 14.00–16.00


UUSIN VUOSIKIRJA LÖYTYY NYT MYÖS SÄHKÖISENÄ
Prologi – puheviestinnän vuosikirja 2016

Uusin puheviestinnän vuosikirja 2016 on nyt ilmestynyt sekä painettuna että sähköisenä versiona. Tutustu vuosikirjan kiinnostaviin sisältöihin täällä.

ARTIKKELIPYYNTÖ
Prologi – puheviestinnän vuosikirja 2017

Puheviestinnän tieteellinen yhdistys Prologos ry. julkaisee suomenkielistä vuosikirjaa, joka on Julkaisufoorumi-luokituksen saanut tieteellinen aikakausjulkaisu.

Vuodenvaihteessa 2017-2018 julkaistaan sarjassaan kolmastoista puheviestinnän vuosikirja Prologi.

Pyydämme nyt ehdotuksia artikkeleiksi. Vuosikirja esittelee ihmisten välisen vuorovaikutuksen uusinta tutkimusta. Tutkimus voi kohdistua esimerkiksi vuorovaikutussuhteisiin, ryhmiin, tiimeihin ja yhteisöihin, johtamisviestintään, esiintymiseen ja julkiseen puhumiseen, vaikuttamiseen ja argumentointiin, poliittiseen viestintään, kulttuurienväliseen viestintään, teknologiavälitteiseen kanssakäymiseen tai vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin yhteyksiin. Tutkimuksen kohteena voivat olla myös viestintä- ja vuorovaikutusosaamisen ja viestintäkoulutuksen kysymykset.

Prologi tarjoaa tieteellisen foorumin myös monitieteiselle tutkimukselle. Näin se pyrkii lisäämään eri alojen asiantuntijoiden yhteistyötä. Prologissa julkaistaan empiirisiä tutkimuksia sekä teoreettisia ja metodologisia artikkeleita. Artikkelit voivat olla myös pohtivia ja arvioivia katsauksia tutkimusalueeseen tai -näkökulmaan. Vuosikirjassa julkaistaviksi tarkoitetut artikkelit käyvät läpi referee-arvioinnin. Vertaisarvioitujen artikkeleiden lisäksi Prologissa julkaistaan myös puheviestintätieteen ajankohtaisia puheenvuoroja kuten lectio praecursorioita, tärkeinä pidettyjä esitelmiä ja keskustelua puheviestinnän tutkimuksesta ja opetuksesta.

Vuonna 2017 Prologin päätoimittaja on yliopistonlehtori, FT Jonna Koponen.

Jos haluat tarjota artikkelin julkaistavaksi Prologissa, lähetä tiivistelmä ehdotuksestasi (300–400 sanaa) 8.2.2017 mennessä sähköpostitse osoitteeseen jonnapauliina.koponen [at] uef.fi. Voit myös lähettää ehdotuksen puheenvuoroksi, näkökulmaksi tai kirja-arvioksi. Kirjoittajille ilmoitetaan artikkeliehdotusten sopivuudesta vuosikirjaan helmikuun loppuun mennessä.

Kirjoitusohjeet löytyvät Prologin verkkosivuilta kohdasta Kirjoittajan ohjeet.

Prologi 2017 julkaistaan sekä painetussa että sähköisessä muodossa tammikuussa 2018. Vuosikirja sisältyy Prologos ry:n jäsenmaksuun, ja se lähetetään yhdistyksen kaikille jäsenille.

Lisätietoja: päätoimittaja (jonnapauliina.koponen [at] uef.fi)


TIETEELLISET JOULUGLÖGIT 2.12.2016 – ILMOITTAUDU 23.11. MENNESSÄ!

Prologos ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään perjantaina 2.12. klo 12 Jyväskylässä. Heti syyskokouksen  jälkeen järjestetään tieteelliset jouluglögit otsikolla “Tehokkuus ja tarkoituksenmukaisuus ryhmien vuorovaikutuksessa: vanhoja ja uusia lähestymistapoja”.  Aiheesta alustavat Jyväskylän yliopiston tohtorikoulutettavat Mitra Raappana ja Tessa Horila. Tilaisuuden tarkoituksena on saattaa jäsenistöä keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia rennoissa merkeissä. Lisäksi tarjolla on pientä purtavaa. Tilaisuus kestää noin kaksi tuntia.

Tarjoilujen varmistuksen vuoksi pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen viimeistään keskiviikkona 23.11.


KAIKKI PROLOGIT SAATAVILLA VERKOSTA!

Kaikki Puheviestinnän vuosikirja Prologissa julkaistut artikkelit ovat nyt digitoitu ja ne on luettavissa ilmaiseksi verkossa. Aiemmin digitaalisessa muodossa olivat vuosikirjat vuodesta 2009 lähtien.

Puheviestinnän tieteellinen yhdistys Prologos ry. on julkaissut vuodesta 2005 lähtien Prologia. Vuosikirja esittelee ihmisten välisen vuorovaikutuksen uusinta tutkimusta. Siinä on julkaistu esimerkiksi vuorovaikutussuhteisiin, ryhmiin, tiimeihin ja yhteisöihin, johtamisviestintään, teknologiavälitteiseen vuorovaikutukseen sekä vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin yhteyksiin liittyvää tutkimusta. Prologissa voidaan julkaista myös monitieteistä tutkimusta puheviestinnän lähialoilta.

Vuosikirjalla on kahden vuoden välein vaihtuva toimituskunta, ja siinä julkaistavat tieteelliset artikkelit käyvät läpi referee-menettelyn. Tieteellisten artikkeleiden lisäksi Prologissa julkaistaan puheviestintätieteen ajankohtaisia puheenvuoroja, kuten lectio praecursorioita ja tärkeinä pidettyjä esitelmiä, sekä kirja-arvioita. Painettu Prologi sisältyy yhdistyksen jäsenmaksuun ja postitetaan vuosittain jäsenistölle.

Vuosikirjoja pääset lukemaan täältä.


ILMOITTAUDU VUOROVAIKUTUKSEN TUTKIMUKSEN PÄIVILLE VIIMEISTÄÄN 21.9.2016!

Ilmoittautuminen Tampereella 7.-8.10.2016 järjestettäville Vuorovaikutuksen tutkimuksen päiville on avattu. Päiville ilmoittaudutaan täyttämällä lomake verkkosivuilla. Kaikkien päiville osallistuvien tulee ilmoittautua viimeistään 21.9.2016.

Päivien verkkosivut ovat myös täydentyneet työryhmätiedoilla. Työryhmissä käsitellään mm. kulttuurienvälisen viestinnän opetusta, ohjausvuorovaikutusta, ammatillista vuorovaikutusta sekä armollisuutta ja dialogisuutta vuorovaikutuksessa. Kaikki yhdeksän työryhmää ja niiden esitelmäotsikot löydät verkkosivuilta.

Jos olet tulossa esitelmöimään Vuorovaikutuksen tutkimuksen päiville, muistathan lähettää otsikoidun, 250-300 sanan tiivistelmän esitelmästä viimeistään ke 31.8.2016 mennessä sähköpostitse liitetiedostona osoitteeseen taru.naskali [at] staff.uta.fi.

Tervetuloa Tampereelle!


ESITELMÄKUTSU VUOROVAIKUTUKSEN TUTKIMUKSEN PÄIVILLE

Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivät järjestetään Tampereella 7.–8.10.2016. Päivien pääpuhujina ovat professorit Graham Bodie (Louisiana State University) ja Anu Sivunen (Jyväskylän yliopisto). Päivät järjestää puheviestinnän tieteellinen yhdistys Prologos ry, ja aikaisemmin se on järjestetty nimellä Puheviestinnän päivät. Päivillä julkistetaan ensimmäistä kertaa myös Vuoden vuorovaikutusteko -kunniamaininta, josta kerätään ehdotuksia kevään 2016 aikana.

Toivomme nyt esitelmäehdotuksia Vuorovaikutuksen tutkimuksen päiville. Päiville ovat tervetulleita ihmisten välistä vuorovaikutusta eri konteksteissa tarkastelevat puheenvuorot. Puheenvuoro voi kohdistua niin kasvokkaiseen kuin teknologiavälitteiseen vuorovaikutukseen.   Esitelmä voi käsitellä esimerkiksi:

 • vuorovaikutussuhteita
 • ryhmiä, tiimejä ja yhteisöjä
 • johtamisviestintää
 • esiintymistä ja julkista puhumista
 • vaikuttamista ja argumentointia
 • poliittista viestintää
 • kulttuurienvälistä viestintää
 • vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin yhteyksiä
 • viestintä- ja vuorovaikutusosaamista sekä
 • viestintäkoulutuksen kysymyksiä.

Esitelmät voivat olla teoreettisia tai metodologisia pohdintoja, empiiristen tutkimusten esittelyä, näkökulmia puheviestinnän opetukseen tai vaikkapa viestinnän eettisten kysymysten tarkastelua.

Esitelmäehdotusten pituus on 250–300 sanaa. Päivien järjestelytoimikunta kokoaa ehdotetuista esitelmistä sopivia työryhmäkokonaisuuksia. Työskentelykieli on suomi, mutta yksittäisten esitelmien kieli voi olla myös englanti tai ruotsi.

Lähetä esitelmäehdotuksesi 16.5. mennessä sähköpostitse osoitteeseen vvtutkimuksenpaivat@prologos.fi. Liitäthän ehdotukseen mukaan yhteystietosi. Päiville hyväksytyistä esityksistä ilmoitetaan hakijoille kesäkuun aikana.

Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivien verkkosivut löydät osoitteesta http://vvpaivat2016.uta.fi


KUTSU KEVÄTKOKOUKSEEN

Prologos ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään perjantaina 11.3. klo 13.00 Tieteiden talolla, Helsingissä (Kirkkokatu 6), Salissa 404.

Kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

– valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
– todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
– hyväksytään kokouksen työjärjestys
– esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien
lausunto
– päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle ja muille vastuuvelvollisille

Tervetuloa!

Johtokunta

*********

PROLOGOKSEN TIEDEKAHVIT PERJANTAINA 11.3.2016 TIETEIDEN TALOLLA KLO 14.00-16.00!

Prologos järjestää jatkossa rennossa hengessä tieteellisiä päiväkahveja, joilla keskustellaan ajankohtaisista vuorovaikutuksen ilmiöistä kahvin ja pullan kera. Tiedekahvien tavoitteena on tarjota puheviestinnän alalla työskenteleville vaivaton verkostoitumis- ja keskustelufoorumi sekä antaa tietoa puheviestintätieteen tuoreesta tutkimuksesta.

Ensimmäisillä tiedekahveilla pureudutaan kulttuurienvälisyyteen ja vuorovaikutukseen työpaikalla. Mitä kulttuurienvälisyydellä työpaikan vuorovaikutuksessa oikeastaan tarkoitetaan? Miten kulttuurienvälisyydestä saa ja voi puhua? Aloitamme päiväkahvit keskustelemalla aiheesta pienryhmissä. Pureskeltavaa tieteen näkökulmasta keskusteluihin tarjoaa aiheesta viime syksynä väitelleen Malgorzata Lahden (FT, Jyväskylän ylipisto) alustus.

Ilmoittaudu tiedekahveille viimeistään perjantaina 4.3.2016 osoitteessa https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/68166/lomake.html.

Tervetuloa!

*********

ARTIKKELIPYYNTÖ:
Prologi – puheviestinnän vuosikirja 2016

Puheviestinnän tieteellinen yhdistys Prologos ry julkaisee suomenkielistä vuosikirjaa, joka on Julkaisufoorumi-luokituksen saanut tieteellinen aikakausjulkaisu.

Vuodenvaihteessa 2016-2017 julkaistaan sarjassaan kahdestoista puheviestinnän vuosikirja Prologi. Pyydämme nyt ehdotuksia artikkeleiksi. Vuosikirja esittelee ihmisten välisen vuorovaikutuksen uusinta tutkimusta. Tutkimus voi kohdistua esimerkiksi vuorovaikutussuhteisiin, ryhmiin, tiimeihin ja yhteisöihin, johtamisviestintään, esiintymiseen ja julkiseen puhumiseen, vaikuttamiseen ja argumentointiin, poliittiseen viestintään, kulttuurienväliseen viestintään, teknologiavälitteiseen kanssakäymiseen tai vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin yhteyksiin. Tutkimuksen kohteena voivat olla myös viestintä- ja vuorovaikutusosaamisen ja viestintäkoulutuksen kysymykset.

Prologi tarjoaa tieteellisen foorumin myös monitieteiselle tutkimukselle. Näin se pyrkii lisäämään eri alojen asiantuntijoiden yhteistyötä. Prologissa julkaistaan empiirisiä tutkimuksia sekä teoreettisia ja metodologisia artikkeleita. Artikkelit voivat olla myös pohtivia ja arvioivia katsauksia tutkimusalueeseen tai -näkökulmaan. Vuosikirjassa julkaistaviksi tarkoitetut artikkelit käyvät läpi referee-arvioinnin. Vertaisarvioitujen artikkeleiden lisäksi Prologissa julkaistaan myös puheviestintätieteen ajankohtaisia puheenvuoroja kuten lectio praecursorioita, tärkeinä pidettyjä esitelmiä ja keskustelua puheviestinnän tutkimuksesta ja opetuksesta.

Vuonna 2016 Prologin päätoimittaja on yliopistonlehtori, FT Marko Siitonen.

Jos haluat tarjota artikkelin julkaistavaksi Prologissa, lähetä tiivistelmä ehdotuksestasi (300–400 sanaa) 8.2.2016 mennessä sähköpostitse osoitteeseen prologi [at] jyu.fi. Voit myös lähettää ehdotuksen puheenvuoroksi, näkökulmaksi tai kirja-arvioksi. Kirjoittajille ilmoitetaan artikkeliehdotusten sopivuudesta vuosikirjaan helmikuun loppuun mennessä. Tarkemmat kirjoitusohjeet löytyvät Prologin verkkosivuilta.

Prologi 2016 julkaistaan sekä painetussa että sähköisessä muodossa tammikuussa 2017. Vuosikirja sisältyy Prologos ry:n jäsenmaksuun, ja se lähetetään yhdistyksen kaikille jäsenille.
Lisätietoja: päätoimittaja (marko.siitonen [at] jyu.fi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Network Widget by Acurax Small Business Website Designers