Ajankohtaista

Posted on by 0 comment

KUTSU SYYSKOKOUKSEEN JA TIETEELLISILLE JOULUGLÖGEILLE 2018

Prologos ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 11.12.2018 Tampereen yliopistolla klo 14.00 alkaen, minkä jälkeen keskustelua jatketaan Tieteellisten jouluglögien merkeissä! (Tarkka paikka ilmoitetaan myöhemmin.)

Klo 14.00 Syyskokous

Syyskokouksessa valitaan Prologos ry:n uusi johtokunta, johon jäsenistö pääsee vaikuttamaan osallistumalla kokoukseen. Jos jäsenistöstä löytyy innostusta ja mielenkiintoa lähteä mukaan yhdistystoimintaan, niin ilmaise kiinnostuksesi tiedottajalle sähköpostilla (sari.v.p.rajamaki@jyu.fi) ennen syyskokousta tai saavu paikan päälle kokoukseen.

Syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

– toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2019

– jäsenmaksun määrääminen

– yhdistyksen puheenjohtajan valinta

– johtokunnan muun kahdeksan (8) jäsenen valinta

– valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja heille varahenkilöt

– muut esille tulevat asiat

Klo 15.00 Tieteelliset jouluglögit

Tieteellisillä jouluglögeillä keskustellaan naisista politiikassa. Keskustelua alustaa joulukuun alussa väittelevä Johanna Mäkelä Tampereen yliopistosta tuoreen puheviestinnän väitöskirjatutkimuksensa  “Sukupuolittunut viestintä ja johtajuus. Naiset politiikan huipulla”  pohjalta. Tilaisuudessa on mukana myös muita keskustelijoita politiikan saralta, josta luvassa lisätietoa lähiviikkoina.

 

ILMOITTAUTUMINEN: Tilaisuuteen täytyy kaikkien ilmoittautua viimeistään tiistaihin 4.12.2018 mennessä tällä lomakkeella.

 

Lämpimästi tervetuloa!

 

*****

Kiitos kaikille Vuorovaikutuksen tutkimuksen päiville osallistuneille!

TULOSSA:
Lähempänä joulua järjestetään Prologos ry:n sääntömääräinen syyskokous, jossa valitaan uusi johtokunta ensi kaudelle. Syyskokouksen yhteydessä järjestetään myös jo perinteeksi muodostuneet jouluglögit kiinnostavalla teemalla!

Lisätietoa luvassa myöhemmin.

*****

ILMOITTAUTUMINEN VUOROVAIKUTUKSEN TUTKIMUKSEN PÄIVILLE ON PÄÄTTYNYT!

Päivät järjestetään 28.-29.9.2018 Jyväskylässä. Päivien ohjelmaan, työryhmiin ja pääpuhujiin pääset tutustumaan tapahtuman verkkosivuilla.

 

*****

Esitelmä- ja työryhmäehdotuksien vastaanotto on päättynyt! Ilmoitamme valinnoista kesäkuun aikana. 

Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivät järjestetään Jyväskylässä 28.–29.9.2018. Päivät järjestää puheviestinnän tieteellinen yhdistys Prologos ry yhdessä Jyväskylän yliopiston kieli- ja viestintätieteiden laitoksen kanssa. Päivillä julkaistaan myös vuoden 2018 Vuoden vuorovaikutusteko –kunniamaininta. Ehdotuksia kunniamaininnan saajaksi kerätään syksyllä 2018.

Haemme nyt esitelmä- ja työryhmäehdotuksia Vuorovaikutuksen tutkimuksen päiville.  Päiville ovat tervetulleita ihmisten välistä vuorovaikutusta eri konteksteissa tarkastelevat puheenvuorot ja työryhmät. Myös eri tieteenaloilta ja työelämästä tulevat puheenvuorot ovat tervetulleita. Esitelmä voi käsitellä esimerkiksi:

·       vuorovaikutussuhteita
·       ryhmiä, tiimejä ja yhteisöjä
·       johtamisviestintää
·       esiintymistä ja julkista puhumista
·       vaikuttamista ja argumentointia
·       poliittista viestintää
·       kulttuurienvälistä viestintää
·       vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin yhteyksiä
·       viestintä- ja vuorovaikutusosaamista sekä
·       viestintäkoulutuksen kysymyksiä.

Esitelmät voivat olla teoreettisia tai metodologisia pohdintoja, empiiristen tutkimusten esittelyä, näkökulmia puheviestinnän opetukseen, työelämän näkökulmia tai vaikkapa viestinnän eettisten kysymysten tarkastelua.

Esitelmäehdotusten pituus on 250–300 sanaa. Päivien järjestelytoimikunta kokoaa ehdotetuista esitelmistä sopivia työryhmäkokonaisuuksia. Työskentelykieli on suomi, mutta yksittäisten esitelmien kieli voi olla myös englanti tai ruotsi.

Voit myös ehdottaa työryhmää tutkimuspäiville. Työryhmäehdotuksiin tulee kuulua 3-4 esitelmää, joita yhdistää jokin yhteinen teema, näkökulma tai nimittäjä. Työryhmäehdotukseen tulee sisällyttää tiivis, noin 200 sanan mittainen kuvaus työryhmää kuvaavasta, yhteisestä aiheesta sekä noin 200 sanan mittaiset tiivistelmät työryhmään kuuluvista puheenvuoroista.

Lähetä esitelmä- tai työryhmäehdotuksesi pe 18.5. mennessä sähköpostitse osoitteeseen vvpaivat2018 (at) jyu.fi. Liitäthän ehdotukseen mukaan yhteystietosi. Päiville hyväksytyistä esityksistä ja työryhmistä ilmoitetaan hakijoille kesäkuun aikana.

 

Lisätietoa Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivistä osoitteessa https://www.jyu.fi/en/congress/vvpaivat2018

*****

KUTSU PROLOGOS RY:N KEVÄTKOKOUKSEEN JA TIEDEKAHVEILLE

Tervetuloa Prologos ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen, joka pidetään perjantaina 27.4.2018 klo 13.00 Helsingissä Tieteiden talolla, sali 104.

Kevätkokouksen esityslistalla ovat seuraavat asiat:

- valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa

- todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

- hyväksytään kokouksen työjärjestys

- esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto

- päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle ja muille vastuuvelvollisille.

 

TIEDEKAHVIT

Prologoksen tiedekahvit järjestetään perjantaina 27.4.2018 klo 14.00–16.00 Helsingissä Tieteiden talolla. Jo kolmatta kertaa järjestettävien tiedekahvien tavoitteena on tarjota puheviestinnän ja viestinnän alalla työskenteleville vaivaton verkostoitumis- ja keskustelufoorumi.

Tällä kertaa tiedekahveilla pohditaan yhdessä, millainen puheviestijä on organisaatioviestijänä? Miten puheviestinnän ja organisaatioviestinnän asiantuntijuus limittyvät niin työelämässä, tutkimuksessa kuin opetuksessakin? Näitä kysymyksiä pohditaan asiantuntijapanelistien johdolla.

Keskustelun panelistit ovat:

- Elina Melgin, toimitusjohtaja, FT, ProCom -  Viestinnän ammattilaiset ry

- Juulia Piirainen, viestintäasiantuntija, FM, VR Group

- Rita Mallius, konsultti, organisaatioiden muutosten läpivienti, FM, CCEA

- Eveliina Pennanen, muutoksen tekijä, FM (väit.), Ellun Kanat

 

Keskustelua johtaa Prologos ry:n puheenjohtaja, professori Pekka Isotalus.

Tule mukaan keskustelemaan vuorovaikutuksen ajankohtaisista ilmiöistä kahvin ja pullan kera! Molemmat tapahtumat ovat jäsenistölle avoimia. Tiedekahveille ovat tervetulleita jäsenistön lisäksi kaikki muutkin aiheesta kiinnostuneet!

Tiedekahveille täytyy kaikkien ilmoittautua viimeistään 20.4.2017 mennessä täällä.

 

Paikka: Tieteiden talo, sali 104

Osoite: Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki

Ajankohta: 27.4.2018 Kevätkokous klo 13.00 ja tiedekahvit klo 14.00–16.00

******

PROLOGI 2017 LUETTAVISSA NYT MYÖS SÄHKÖISENÄ! 

Puheviestinnän vuosikirja Prologi 2017 on julkaistu sekä painettuna että sähköisenä. Pääset tutustumaan uusimman Prologin sisältöihin täällä.

*****

KUTSU SYYSKOKOUKSEEN JA TIETEELLISILLE JOULUGLÖGEILLE

Prologos ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään

torstaina 30.11. Tampereen yliopistolla. (Tarkka kokouspaikka ilmoitetaan myöhemmin.)

 

Klo 13.00 Syyskokous

Syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

– toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2018

– jäsenmaksun määrääminen

– yhdistyksen puheenjohtajan valinta

– johtokunnan muun kahdeksan (8) jäsenen valinta

– valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja heille varahenkilöt

– muut esille tulevat asiat

 

Klo 14.00 Tieteelliset jouluglögit

Syyskokouksen yhteydessä järjestetään keskustelu viime aikoina paljon esillä olleesta aiheesta, seksuaalisesta häirinnästä vuorovaikutuksen ilmiönä. Aihe nousi julkisuuteen sosiaalisessa mediasta alkaneesta #metoo-kampanjasta. Siitä nousi kansainvälinen ilmiö, joka on johtanut jopa poliittisiin kriiseihin tai irtisanomisiin. Se on herättänyt myös paljon keskustelua siitä, mikä on sallittua ja mikä ei vuorovaikutuksessa sekä nostanut monia vaiettuja vuorovaikutustilanteina näkyviksi. Aihe siis liittyy monella tavalla myös puheviestinnän tutkimukseen.

Aiheesta on keskustelemassa puheviestinnän tutkijat, jotka ovat tutkineet mm. kiusaamista, työelämän vuorovaikutussuhteita, seksistä puhumista ja konflikteja vuorovaikutuksessa eli Sanna Herkama (Turun yliopisto), Salme Korkala (Jyväskylän yliopisto), Johanna Ruonala (Tampereen yliopisto) ja Sini Tuikka (Jyväskylän yliopisto)

Kahvitarjoilun järjestämiseksi toivoimme ilmoittautumista tilaisuuteen. 23.11. mennessä täällä.

Tervetuloa!

*****

KUTSU KEVÄTKOKOUKSEEN

Tervetuloa Prologos ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen, joka pidetään perjantaina 7.4.2017 klo 13.00 Tampereella Tulli Business Parkin Saavutus-kokoustilassa.

Kevätkokouksen esityslistalla ovat seuraavat asiat:

- valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa

- todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

- hyväksytään kokouksen työjärjestys

- esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto

- päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle ja muille vastuuvelvollisille.

*****

TIEDEKAHVIT TULEVAT TAAS!

Prologoksen tiedekahvit perjantaina 7.4.2017 klo 14.00–16.00 Tampereella

Tiedekahvit tulevat taas! Prologoksen järjestämä rento kahvittelu- ja keskustelutilaisuus järjestetään tänä vuonna Tampereella Tulli Business Parkissa heti yhdistyksen kevätkokouksen jälkeen. Kokoonnutaan yhteen vaihtamaan ajatuksia ajankohtaisista vuorovaikutuksen ilmiöistä kahvin ja pullan äärellä. Tiedekahvien tavoitteena on tarjota puheviestinnän alalla työskenteleville vaivaton verkostoitumis- ja keskustelufoorumi sekä antaa tietoa puheviestintätieteen tuoreesta tutkimuksesta.

Toista kertaa järjestettävillä tiedekahveilla on aiheena johtajan vuorovaikutus. Prologoksen puheenjohtaja, professori Pekka Isotalus johdattelee keskusteluun kertomalla uudesta kirjastaan Vuorovaikutus johtajan työssä. Kommenttipuheenvuorosta vastaa Gofore Oy:n toimitusjohtaja Timur Kärki. Alustuspuheenvuorojen jälkeen on aikaa keskustella aiheesta yhdessä.

Ilmoittaudu tiedekahveille viimeistään perjantaina 31.3.2017 osoitteessa

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfIHtAMHcgxmvGDt077moFFnUm1F3ATpzRUEjAZnGNsVYTC-Q/viewform.

Jäsenet ovat tervetulleita molempiin tilaisuuksiin!

 

Paikka: Tulli Business Park, Saavutus-kokoustila

Osoite: Åkerlundinkatu 11 A–D, 33100 Tampere

Kellonaika: Kevätkokous klo 13.00; tiedekahvit klo 14.00–16.00

*******

UUSIN VUOSIKIRJA LÖYTYY NYT MYÖS SÄHKÖISENÄ
Prologi – puheviestinnän vuosikirja 2016

Uusin puheviestinnän vuosikirja 2016 on nyt ilmestynyt sekä painettuna että sähköisenä versiona. Tutustu vuosikirjan kiinnostaviin sisältöihin täällä.

ARTIKKELIPYYNTÖ
Prologi – puheviestinnän vuosikirja 2017

Puheviestinnän tieteellinen yhdistys Prologos ry. julkaisee suomenkielistä vuosikirjaa, joka on Julkaisufoorumi-luokituksen saanut tieteellinen aikakausjulkaisu.

Vuodenvaihteessa 2017-2018 julkaistaan sarjassaan kolmastoista puheviestinnän vuosikirja Prologi.

Pyydämme nyt ehdotuksia artikkeleiksi. Vuosikirja esittelee ihmisten välisen vuorovaikutuksen uusinta tutkimusta. Tutkimus voi kohdistua esimerkiksi vuorovaikutussuhteisiin, ryhmiin, tiimeihin ja yhteisöihin, johtamisviestintään, esiintymiseen ja julkiseen puhumiseen, vaikuttamiseen ja argumentointiin, poliittiseen viestintään, kulttuurienväliseen viestintään, teknologiavälitteiseen kanssakäymiseen tai vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin yhteyksiin. Tutkimuksen kohteena voivat olla myös viestintä- ja vuorovaikutusosaamisen ja viestintäkoulutuksen kysymykset.

Prologi tarjoaa tieteellisen foorumin myös monitieteiselle tutkimukselle. Näin se pyrkii lisäämään eri alojen asiantuntijoiden yhteistyötä. Prologissa julkaistaan empiirisiä tutkimuksia sekä teoreettisia ja metodologisia artikkeleita. Artikkelit voivat olla myös pohtivia ja arvioivia katsauksia tutkimusalueeseen tai -näkökulmaan. Vuosikirjassa julkaistaviksi tarkoitetut artikkelit käyvät läpi referee-arvioinnin. Vertaisarvioitujen artikkeleiden lisäksi Prologissa julkaistaan myös puheviestintätieteen ajankohtaisia puheenvuoroja kuten lectio praecursorioita, tärkeinä pidettyjä esitelmiä ja keskustelua puheviestinnän tutkimuksesta ja opetuksesta.

Vuonna 2017 Prologin päätoimittaja on yliopistonlehtori, FT Jonna Koponen.

Jos haluat tarjota artikkelin julkaistavaksi Prologissa, lähetä tiivistelmä ehdotuksestasi (300–400 sanaa) 8.2.2017 mennessä sähköpostitse osoitteeseen jonnapauliina.koponen [at] uef.fi. Voit myös lähettää ehdotuksen puheenvuoroksi, näkökulmaksi tai kirja-arvioksi. Kirjoittajille ilmoitetaan artikkeliehdotusten sopivuudesta vuosikirjaan helmikuun loppuun mennessä.

Kirjoitusohjeet löytyvät Prologin verkkosivuilta kohdasta Kirjoittajan ohjeet.

Prologi 2017 julkaistaan sekä painetussa että sähköisessä muodossa tammikuussa 2018. Vuosikirja sisältyy Prologos ry:n jäsenmaksuun, ja se lähetetään yhdistyksen kaikille jäsenille.

Lisätietoja: päätoimittaja (jonnapauliina.koponen [at] uef.fi)

 

*********

TIETEELLISET JOULUGLÖGIT 2.12.2016 – ILMOITTAUDU 23.11. MENNESSÄ!

Prologos ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään perjantaina 2.12. klo 12 Jyväskylässä. Heti syyskokouksen  jälkeen järjestetään tieteelliset jouluglögit otsikolla “Tehokkuus ja tarkoituksenmukaisuus ryhmien vuorovaikutuksessa: vanhoja ja uusia lähestymistapoja”.  Aiheesta alustavat Jyväskylän yliopiston tohtorikoulutettavat Mitra Raappana ja Tessa Horila. Tilaisuuden tarkoituksena on saattaa jäsenistöä keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia rennoissa merkeissä. Lisäksi tarjolla on pientä purtavaa. Tilaisuus kestää noin kaksi tuntia.

Tarjoilujen varmistuksen vuoksi pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen viimeistään keskiviikkona 23.11.

*********

KAIKKI PROLOGIT SAATAVILLA VERKOSTA!

Kaikki Puheviestinnän vuosikirja Prologissa julkaistut artikkelit ovat nyt digitoitu ja ne on luettavissa ilmaiseksi verkossa. Aiemmin digitaalisessa muodossa olivat vuosikirjat vuodesta 2009 lähtien.

Puheviestinnän tieteellinen yhdistys Prologos ry. on julkaissut vuodesta 2005 lähtien Prologia. Vuosikirja esittelee ihmisten välisen vuorovaikutuksen uusinta tutkimusta. Siinä on julkaistu esimerkiksi vuorovaikutussuhteisiin, ryhmiin, tiimeihin ja yhteisöihin, johtamisviestintään, teknologiavälitteiseen vuorovaikutukseen sekä vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin yhteyksiin liittyvää tutkimusta. Prologissa voidaan julkaista myös monitieteistä tutkimusta puheviestinnän lähialoilta.

Vuosikirjalla on kahden vuoden välein vaihtuva toimituskunta, ja siinä julkaistavat tieteelliset artikkelit käyvät läpi referee-menettelyn. Tieteellisten artikkeleiden lisäksi Prologissa julkaistaan puheviestintätieteen ajankohtaisia puheenvuoroja, kuten lectio praecursorioita ja tärkeinä pidettyjä esitelmiä, sekä kirja-arvioita. Painettu Prologi sisältyy yhdistyksen jäsenmaksuun ja postitetaan vuosittain jäsenistölle.

Vuosikirjoja pääset lukemaan täältä.

*********

ILMOITTAUDU VUOROVAIKUTUKSEN TUTKIMUKSEN PÄIVILLE VIIMEISTÄÄN 21.9.2016!

Ilmoittautuminen Tampereella 7.-8.10.2016 järjestettäville Vuorovaikutuksen tutkimuksen päiville on avattu. Päiville ilmoittaudutaan täyttämällä lomake verkkosivuilla. Kaikkien päiville osallistuvien tulee ilmoittautua viimeistään 21.9.2016.

Päivien verkkosivut ovat myös täydentyneet työryhmätiedoilla. Työryhmissä käsitellään mm. kulttuurienvälisen viestinnän opetusta, ohjausvuorovaikutusta, ammatillista vuorovaikutusta sekä armollisuutta ja dialogisuutta vuorovaikutuksessa. Kaikki yhdeksän työryhmää ja niiden esitelmäotsikot löydät verkkosivuilta.

Jos olet tulossa esitelmöimään Vuorovaikutuksen tutkimuksen päiville, muistathan lähettää otsikoidun, 250-300 sanan tiivistelmän esitelmästä viimeistään ke 31.8.2016 mennessä sähköpostitse liitetiedostona osoitteeseen taru.naskali [at] staff.uta.fi.

Tervetuloa Tampereelle!

*********

ESITELMÄKUTSU VUOROVAIKUTUKSEN TUTKIMUKSEN PÄIVILLE

Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivät järjestetään Tampereella 7.–8.10.2016. Päivien pääpuhujina ovat professorit Graham Bodie (Louisiana State University) ja Anu Sivunen (Jyväskylän yliopisto). Päivät järjestää puheviestinnän tieteellinen yhdistys Prologos ry, ja aikaisemmin se on järjestetty nimellä Puheviestinnän päivät. Päivillä julkistetaan ensimmäistä kertaa myös Vuoden vuorovaikutusteko -kunniamaininta, josta kerätään ehdotuksia kevään 2016 aikana.

Toivomme nyt esitelmäehdotuksia Vuorovaikutuksen tutkimuksen päiville. Päiville ovat tervetulleita ihmisten välistä vuorovaikutusta eri konteksteissa tarkastelevat puheenvuorot. Puheenvuoro voi kohdistua niin kasvokkaiseen kuin teknologiavälitteiseen vuorovaikutukseen.   Esitelmä voi käsitellä esimerkiksi:

  • vuorovaikutussuhteita
  • ryhmiä, tiimejä ja yhteisöjä
  • johtamisviestintää
  • esiintymistä ja julkista puhumista
  • vaikuttamista ja argumentointia
  • poliittista viestintää
  • kulttuurienvälistä viestintää
  • vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin yhteyksiä
  • viestintä- ja vuorovaikutusosaamista sekä
  • viestintäkoulutuksen kysymyksiä.

 

Esitelmät voivat olla teoreettisia tai metodologisia pohdintoja, empiiristen tutkimusten esittelyä, näkökulmia puheviestinnän opetukseen tai vaikkapa viestinnän eettisten kysymysten tarkastelua.

Esitelmäehdotusten pituus on 250–300 sanaa. Päivien järjestelytoimikunta kokoaa ehdotetuista esitelmistä sopivia työryhmäkokonaisuuksia. Työskentelykieli on suomi, mutta yksittäisten esitelmien kieli voi olla myös englanti tai ruotsi.

Lähetä esitelmäehdotuksesi 16.5. mennessä sähköpostitse osoitteeseen vvtutkimuksenpaivat@prologos.fi. Liitäthän ehdotukseen mukaan yhteystietosi. Päiville hyväksytyistä esityksistä ilmoitetaan hakijoille kesäkuun aikana.

Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivien verkkosivut löydät osoitteesta http://vvpaivat2016.uta.fi

*********

KUTSU KEVÄTKOKOUKSEEN

Prologos ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään perjantaina 11.3. klo 13.00 Tieteiden talolla, Helsingissä (Kirkkokatu 6), Salissa 404.

Kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

– valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
– todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
– hyväksytään kokouksen työjärjestys
– esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien
lausunto
– päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle ja muille vastuuvelvollisille

Tervetuloa!

Johtokunta

*********

PROLOGOKSEN TIEDEKAHVIT PERJANTAINA 11.3.2016 TIETEIDEN TALOLLA KLO 14.00-16.00!

Prologos järjestää jatkossa rennossa hengessä tieteellisiä päiväkahveja, joilla keskustellaan ajankohtaisista vuorovaikutuksen ilmiöistä kahvin ja pullan kera. Tiedekahvien tavoitteena on tarjota puheviestinnän alalla työskenteleville vaivaton verkostoitumis- ja keskustelufoorumi sekä antaa tietoa puheviestintätieteen tuoreesta tutkimuksesta.

Ensimmäisillä tiedekahveilla pureudutaan kulttuurienvälisyyteen ja vuorovaikutukseen työpaikalla. Mitä kulttuurienvälisyydellä työpaikan vuorovaikutuksessa oikeastaan tarkoitetaan? Miten kulttuurienvälisyydestä saa ja voi puhua? Aloitamme päiväkahvit keskustelemalla aiheesta pienryhmissä. Pureskeltavaa tieteen näkökulmasta keskusteluihin tarjoaa aiheesta viime syksynä väitelleen Malgorzata Lahden (FT, Jyväskylän ylipisto) alustus.

Ilmoittaudu tiedekahveille viimeistään perjantaina 4.3.2016 osoitteessa https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/68166/lomake.html.

Tervetuloa!

*********

ARTIKKELIPYYNTÖ:
Prologi – puheviestinnän vuosikirja 2016

Puheviestinnän tieteellinen yhdistys Prologos ry julkaisee suomenkielistä vuosikirjaa, joka on Julkaisufoorumi-luokituksen saanut tieteellinen aikakausjulkaisu.

Vuodenvaihteessa 2016-2017 julkaistaan sarjassaan kahdestoista puheviestinnän vuosikirja Prologi. Pyydämme nyt ehdotuksia artikkeleiksi. Vuosikirja esittelee ihmisten välisen vuorovaikutuksen uusinta tutkimusta. Tutkimus voi kohdistua esimerkiksi vuorovaikutussuhteisiin, ryhmiin, tiimeihin ja yhteisöihin, johtamisviestintään, esiintymiseen ja julkiseen puhumiseen, vaikuttamiseen ja argumentointiin, poliittiseen viestintään, kulttuurienväliseen viestintään, teknologiavälitteiseen kanssakäymiseen tai vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin yhteyksiin. Tutkimuksen kohteena voivat olla myös viestintä- ja vuorovaikutusosaamisen ja viestintäkoulutuksen kysymykset.

Prologi tarjoaa tieteellisen foorumin myös monitieteiselle tutkimukselle. Näin se pyrkii lisäämään eri alojen asiantuntijoiden yhteistyötä. Prologissa julkaistaan empiirisiä tutkimuksia sekä teoreettisia ja metodologisia artikkeleita. Artikkelit voivat olla myös pohtivia ja arvioivia katsauksia tutkimusalueeseen tai -näkökulmaan. Vuosikirjassa julkaistaviksi tarkoitetut artikkelit käyvät läpi referee-arvioinnin. Vertaisarvioitujen artikkeleiden lisäksi Prologissa julkaistaan myös puheviestintätieteen ajankohtaisia puheenvuoroja kuten lectio praecursorioita, tärkeinä pidettyjä esitelmiä ja keskustelua puheviestinnän tutkimuksesta ja opetuksesta.

Vuonna 2016 Prologin päätoimittaja on yliopistonlehtori, FT Marko Siitonen.

Jos haluat tarjota artikkelin julkaistavaksi Prologissa, lähetä tiivistelmä ehdotuksestasi (300–400 sanaa) 8.2.2016 mennessä sähköpostitse osoitteeseen prologi [at] jyu.fi. Voit myös lähettää ehdotuksen puheenvuoroksi, näkökulmaksi tai kirja-arvioksi. Kirjoittajille ilmoitetaan artikkeliehdotusten sopivuudesta vuosikirjaan helmikuun loppuun mennessä. Tarkemmat kirjoitusohjeet löytyvät Prologin verkkosivuilta.

Prologi 2016 julkaistaan sekä painetussa että sähköisessä muodossa tammikuussa 2017. Vuosikirja sisältyy Prologos ry:n jäsenmaksuun, ja se lähetetään yhdistyksen kaikille jäsenille.
Lisätietoja: päätoimittaja (marko.siitonen [at] jyu.fi)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company