Vuoden vuorovaikutusteko

Posted on by 0 comment

VUODEN VUOROVAIKUTUSTEKO 2018 JULKISTETAAN SYYSKUUN LOPUSSA

Kiitos kaikille ehdotuksen lähettäneille. Julkistamme Vuoden vuorovaikutusteon Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivillä 29.9. Jyväskylässä.

****

EHDOTA VUODEN VUOROVAIKUTUSTEKOA 2018! 

Puheviestinnän tieteellinen yhdistys Prologos ry jakaa kolmannen kerran Vuoden vuorovaikutusteko -kunniamaininnan. Pyydämme nyt ehdotuksia Vuoden vuorovaikutusteoksi 2018. Toivomme laajasti ehdotuksia teoista, jotka ovat edistäneet ihmisten välistä vuorovaikutusta jollakin myönteisellä tavalla. Teko voi olla esimerkiksi projekti, hanke, tutkimus, koulutus tai jotain muuta vuorovaikutusta edistänyttä toimintaa.

 

 

Ehdotuksia vuoden 2018 kunniamaininnan saajaksi otetaan vastaan 7.9. saakka.

Vuoden vuorovaikutusteko -kunniamaininta 2018 jaetaan syyskuussa järjestettävillä Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivillä, lauantaina 29.9.2018

Ilmoittaudu mukaan Vuorovaikutuksen tutkimuksenpäiville 7.9. mennessä konferenssin verkkosivuilla. 

*****

Kunnanjohtajan osallistuminen mopomiittiin on Vuoden vuorovaikutusteko 2017

Vuoden vuorovaikutusteko -kunniamaininta myönnettiin Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvoselle tämän ansiokkaasta ja innovatiivisesta tavasta osallistaa kuntansa nuoria. Hirvonen osallistui poikien mopomiittiin, jossa hän teinien kanssa mopoillessaan sai samalla luotua nuoriin keskusteluyhteyden. Kunniamaininnan saanut Hirvonen kommentoi asiaa seuraavasti:

”Tämä mopomiitti opetti minulle, että vuorovaikutuksen lisäämiseksi on mentävä sille alueelle, missä kohderyhmä on. Minulle kunniamaininta on yllätys ja olen siitä erityisen ylpeä. Suurin kiitos asiasta kuuluu mopoileville nuorille, jotka lähtivät heti mukaan uudenlaiseen tapahtumaan. Tapahtuman järjestelyt sujuivat täysin nuorten toimesta ja saimme aikaan hyvän keskusteluyhteyden.”

Puheviestinnän tieteellisen yhdistyksen, Prologos ry:n myöntämä kunniamaininta jaettiin toista kertaa perjantaina 13.10.2017 Helsingissä Tieteiden talolla. Valituksi tulleen ehdotuksen perusteluissa kuvattiin johtokunnan mukaan parhaiten, mitä vuorovaikutuksella voidaan saada aikaan. Kuten anonyymi eteläsuomalainen ehdottaja perusteluissaan toteaa, voi Hirvosen kekseliäisyyden ansioksi katsoa, että valtakunnallisestikin uutisoidun tapauksen avulla ihmisten on ollut mahdollista nähdä mopoilla rälläävät teinipojat muussa valossa kuin häirikköinä. Hirvonen osoittaa teollaan luottamusta siihen, että nuorissa on tulevaisuus. Nuoriin kannattaisi suhtautua kuunnellen ja yhdenvertaisina kansalaisina muiden kanssa, jos halutaan pitää heidät yhteiskunnan jäseninä. Valittu teko on johtokunnan mukaan innovatiivinen sekä puhutteleva ja tekee kunniaa vuorovaikutukselle.

Mopomiitistä mediassa

https://yle.fi/uutiset/3-9778806

https://kuntalehti.fi/uutiset/paatoksenteko/juuan-kunnanjohtajan-ja-nuorten-mopomiitti-oli-suurmenestys-pitaa-miettia-oman-mopon-hankkimista/

Seuraava kunniamaininta jaetaan jälleen ensi vuonna.

 

Vuoden vuorovaikutusteko 2017

Prologos ry jakaa Vuoden vuorovaikutusteko -kunniamaininnan toista kertaa syksyllä 2017. Kunniamaininta julkistetaan Prologos ry:n järjestämässä Puheviestinnän teemapäivässä Helsingissä lokakuussa 2017. Ehdotuksia kunniamaininnan saajaksi otetaan vastaan 6.9.2017 saakka.

Puheviestinnän tieteellinen yhdistus Prologos ry jakaa jo toisen kerran Vuoden vuorovaikutusteko -kunniamaininnan. Toivomme laajasti ehdotuksia teoista, jotka ovat edistäneen ihmisten välistä vuorovaikutusta jollakin myönteisellä tavalla. Teko voi olla esimerkiksi projekti, hanke, tutkimus, koulutus tai jotain muuta vuorovaikutusta edistänyttä toimintaa.

*****

Vuoden vuorovaikutusteko jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016

Vuoden vuorovaikutusteko -kunniamaininta julkistettiin lauantaina 8.10. ensimmäistä kertaa. Kunniamaininnan sai Suomen Sovittelufoorumin puheenjohtaja Timo Pehrman sovittelutoiminnan istuttamisesta Suomeen. Sovittelu on vapaaehtoisuuteen perustuva vuorovaikutteinen menetelmä konfliktien ratkaisemiseen.

Kunniamaininnan myönsi puheviestinnän tieteellisen yhdistyksen Prologos ry.:n johtokunta keräämiensä ehdotusten pohjalta. Keskeisimmäksi kriteeriksi kunniamaininnalle asetettiin ihmisten välisen vuorovaikutuksen edistäminen myönteisellä tavalla.

- Prologos haluaa tällä kunniamaininnalla kohdistaa huomiota vuorovaikutuksen ilmiöihin ja nostaa esiin tahoja, jotka ovat ansiokkaasti edistäneet vuorovaikutuksen kehittämistä, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja, professori Pekka Isotalus.

Kunniamaininnan saaja Timo Pehrman on istuttanut sovittelutoimintaa suomalaiseen yhteiskuntaan kehittämällä, kouluttamalla ja tutkimalla aihetta. Hänen elämäntyönsä on vaikuttanut sekä sovittelutyön koulutuksen kehittämiseen että sovittelukäytäntöjen leviämiseen mm. organisaatioihin, päiväkoteihin, kouluihin ja kulttuurienvälisiin yhteyksiin. Sovittelu on myös puheviestinnän tutkimuksen ja koulutuksen näkökulmasta tärkeä vuorovaikutusilmiö.

- Joskus esimerkiksi ärsyke työyhteisössä johtaa ihmissuhdekonflikteihin ja jopa vuosien puhumattomuuteen ja vääriin tulkintoihin. Sovittelutoiminnalla pyritään saamaan aikaan keskustelua, lisäämään ymmärrystä ja oikaisemaan tulkintoja vuorovaikutuksessa. Kysymys on ihmisten hyvinvoinnista, Timo Pehrman kuvailee.

Kunniamaininta julkistettiin Tampereen yliopistossa Prologos ry:n järjestämien Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivien päätteeksi. Päivillä esiteltiin tuoreinta tutkimusta ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta niin työelämän kuin yksityiselämänkin konteksteissa.

Suomen sovittelufoorumi: http://www.sovittelu.com

******

Ehdota Vuoden vuorovaikutustekoa!

Puheviestinnän valtakunnallinen tieteellinen yhdistys Prologos ry jakoi vuonna 2016 ensimmäistä kertaa Vuoden vuorovaikutusteko -kunniamaininnan. Keskeisin kriteeri kunniamaininnalle on ihmisten välisen vuorovaikutuksen edistäminen jollakin myönteisellä tavalla. Teko on voinut esimerkiksi lisätä yhteisöllisyyttä tai hyvinvointia tai auttanut laajentamaan verkostoja. Toisaalta se on voinut tuoda tuoreen näkökulman vuorovaikutuskäytänteisiin. Vuoden vuorovaikutusteko voi olla projekti, hanke, tutkimus, koulutus tai jotain muuta vuorovaikutusta edistänyttä toimintaa.

Vuoden vuorovaikutusteon takana voi olla esimerkiksi yksittäinen henkilö tai vaikkapa kokonainen yhteisö. Vuoden vuorovaikutusteko -kunniamaininta julkistetaan Prologos ry:n järjestämillä Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivillä 7.-8.10.2016 Tampereella.

Jos sinulla on jotain kysyttävää Vuoden vuorovaikutustekoon liittyen, otathan yhteyttä osoitteeseen tiedottaja@prologos.fi. Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivien verkkosivut löydät osoitteesta vvpaivat2016.uta.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Social Media Icons Powered by Acurax Social Profile Design Experts