Vuoden vuorovaikutusteko

Posted on by 0 comment

Vuoden vuorovaikutusteko 2017

Prologos ry jakaa Vuoden vuorovaikutusteko -kunniamaininnan toista kertaa syksyllä 2017. Kunniamaininta julkistetaan Prologos ry:n järjestämässä Puheviestinnän teemapäivässä Helsingissä lokakuussa 2017. Ehdotuksia kunniamaininnan saajaksi otetaan vastaan 6.9.2017 saakka tällä lomakkeella.

 

 

Puheviestinnän tieteellinen yhdistus Prologos ry jakaa jo toisen kerran Vuoden vuorovaikutusteko -kunniamaininnan. Toivomme laajasti ehdotuksia teoista, jotka ovat edistäneen ihmisten välistä vuorovaikutusta jollakin myönteisellä tavalla. Teko voi olla esimerkiksi projekti, hanke, tutkimus, koulutus tai jotain muuta vuorovaikutusta edistänyttä toimintaa.

*****

Vuoden vuorovaikutusteko jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016

Vuoden vuorovaikutusteko -kunniamaininta julkistettiin lauantaina 8.10. ensimmäistä kertaa. Kunniamaininnan sai Suomen Sovittelufoorumin puheenjohtaja Timo Pehrman sovittelutoiminnan istuttamisesta Suomeen. Sovittelu on vapaaehtoisuuteen perustuva vuorovaikutteinen menetelmä konfliktien ratkaisemiseen.

Kunniamaininnan myönsi puheviestinnän tieteellisen yhdistyksen Prologos ry.:n johtokunta keräämiensä ehdotusten pohjalta. Keskeisimmäksi kriteeriksi kunniamaininnalle asetettiin ihmisten välisen vuorovaikutuksen edistäminen myönteisellä tavalla.

- Prologos haluaa tällä kunniamaininnalla kohdistaa huomiota vuorovaikutuksen ilmiöihin ja nostaa esiin tahoja, jotka ovat ansiokkaasti edistäneet vuorovaikutuksen kehittämistä, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja, professori Pekka Isotalus.

Kunniamaininnan saaja Timo Pehrman on istuttanut sovittelutoimintaa suomalaiseen yhteiskuntaan kehittämällä, kouluttamalla ja tutkimalla aihetta. Hänen elämäntyönsä on vaikuttanut sekä sovittelutyön koulutuksen kehittämiseen että sovittelukäytäntöjen leviämiseen mm. organisaatioihin, päiväkoteihin, kouluihin ja kulttuurienvälisiin yhteyksiin. Sovittelu on myös puheviestinnän tutkimuksen ja koulutuksen näkökulmasta tärkeä vuorovaikutusilmiö.

- Joskus esimerkiksi ärsyke työyhteisössä johtaa ihmissuhdekonflikteihin ja jopa vuosien puhumattomuuteen ja vääriin tulkintoihin. Sovittelutoiminnalla pyritään saamaan aikaan keskustelua, lisäämään ymmärrystä ja oikaisemaan tulkintoja vuorovaikutuksessa. Kysymys on ihmisten hyvinvoinnista, Timo Pehrman kuvailee.

Kunniamaininta julkistettiin Tampereen yliopistossa Prologos ry:n järjestämien Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivien päätteeksi. Päivillä esiteltiin tuoreinta tutkimusta ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta niin työelämän kuin yksityiselämänkin konteksteissa.

Suomen sovittelufoorumi: http://www.sovittelu.com

******

Ehdota Vuoden vuorovaikutustekoa!

Puheviestinnän valtakunnallinen tieteellinen yhdistys Prologos ry jakoi vuonna 2016 ensimmäistä kertaa Vuoden vuorovaikutusteko -kunniamaininnan. Keskeisin kriteeri kunniamaininnalle on ihmisten välisen vuorovaikutuksen edistäminen jollakin myönteisellä tavalla. Teko on voinut esimerkiksi lisätä yhteisöllisyyttä tai hyvinvointia tai auttanut laajentamaan verkostoja. Toisaalta se on voinut tuoda tuoreen näkökulman vuorovaikutuskäytänteisiin. Vuoden vuorovaikutusteko voi olla projekti, hanke, tutkimus, koulutus tai jotain muuta vuorovaikutusta edistänyttä toimintaa.

Vuoden vuorovaikutusteon takana voi olla esimerkiksi yksittäinen henkilö tai vaikkapa kokonainen yhteisö. Vuoden vuorovaikutusteko -kunniamaininta julkistetaan Prologos ry:n järjestämillä Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivillä 7.-8.10.2016 Tampereella.

Jos sinulla on jotain kysyttävää Vuoden vuorovaikutustekoon liittyen, otathan yhteyttä osoitteeseen tiedottaja@prologos.fi. Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivien verkkosivut löydät osoitteesta vvpaivat2016.uta.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Social Media Icons Powered by Acurax Social Profile Design Experts