Lämpimästi tervetuloa Prologos ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen, joka pidetään torstaina 16.5.2024 klo 12.00 alkaen Turun yliopiston Agora-rakennuksen 2. kerroksessa seminaarihuoneessa 248 (Vesilinnantie 3, 20500 Turku). Jäsenistölle suunnatun kokouksen jälkeen klo 13.15 alkaen ohjelmassa on kaikille avoimet Tiedekahvit, jossa pääsemme kuulemaan viestinnän ja vuorovaikutuksen näkökulmia vaalien supervuoteen. Lisätietoa löydät alta.
Toivottavasti näemme paikan päällä runsaasti Prologos ry:n jäseniä sekä muita aiheesta kiinnostuneita! Kevätkokoukseen ja Tiedekahveille on mahdollista osallistua myös etänä. Lähetämme tarvittavat dokumentit kokoukseen sekä Zoom-linkin ilmoittautuneille etukäteen sähköpostilla.
—
Prologos ry:n kevätkokous klo 12.00 alkaen
Kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
- valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
- todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
- hyväksytään kokouksen työjärjestys
- esitetään tilinpäätös, toimintakertomus ja toiminnantarkastajien lausunto
- päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle ja muille vastuuvelvollisille.
Ajankohta: torstai 16.5.2024 klo 12.00-13.00
Paikka: Turun yliopiston Agora-rakennus, seminaarihuone 248 (Vesilinnantie 3, 20500 Turku) ja Zoom (linkki lähetetään ilmoittautuneille)
ILMOITTAUTUMINEN: 8.5.2024 mennessä TÄLLÄ LOMAKKEELLA
—
Tiedekahvit: Viestinnän ja vuorovaikutuksen näkökulmia vaalien supervuoteen klo 13.15-14.45
Tämän vuoden Tiedekahveilla pääsemme kuulemaan ja keskustelemaan viestinnän ja vuorovaikutuksen näkökulmista vaalien supervuoteen. Tapahtuman puhujina toimivat viestinnän tutkija Lassi Rikkonen (Tampereen yliopisto) sekä poliittisen historian väitöskirjatutkija Samuli Laine (Turun yliopisto).
Vaaleista vaaleihin – Poliittisen viestinnän kimpussa
Elämme keskellä demokratian juhlaa, vaikka päivänpolitiikassa ei aina siltä näyttäisikään. Suomessa on äänestetty hiljattain sekä eduskuntavaaleissa että presidentinvaalissa ja pian ovat vuorossa europarlamenttivaalit sekä alue- ja kuntavaalit. Kuljemme siis nopeaan tahtiin vaaleista vaaleihin, mikä näkyy poliittisessa viestinnässä.
Lassi Rikkonen, FM, on tutkija/väitöskirjatutkija Tampereen yliopistossa. Viimeistelyvaiheessa olevassa väitöskirjassaan hän käsittelee julkista diplomatiaa Twitterissä (nyk. X). Rikkonen työskentelee parhaillaan viestinnän professori Pekka Isotaluksen johtamassa Vaaliviestinnän muutos sosiaalisessa mediassa -tutkimushankkeessa. Hankkeen tavoitteena on tarkastella sosiaalisen median vaaliviestinnän muutosta vuosien 2019 ja 2023 eduskuntavaalien välillä.
Puheenvuorossaan Rikkonen käsittelee hankkeen kannalta keskeisiä poliittisen viestinnän ilmiöitä: henkilöitymistä, medialogiikkaa ja polarisaatiota. Hän kertoo tutkimustyössä tehdyistä havainnoista ja luo myös katseen kohti tulevia vaaleja. Millaiseen sosiaalisen median vaaliviestinnän maailmaan olemme tulleet ja millaisena se hahmottuu tulevia vaaleja silmällä pitäen? Mitä poliittisen viestinnän ilmiökentällä tapahtuvat muutokset tarkoittavat tutkimuksen kannalta?
Viestintä osana kuntapäätöksentekoa – Julkisuuden ja sopimiskulttuurin vaikea yhteiselo
Turun yliopiston Poliittisen historian ja Eduskuntatutkimuksen keskuksen väitöskirjatutkija Samuli Laine VTM käsittelee esitelmässään politiikan, julkisuuden ja viestinnän suhdetta. Laineen väitöskirjatutkimus käsittelee kunnanvaltuustojen työskentelykulttuureita viiden suomalaisen kunnanvaltuuston näkökulmasta (Taivassalo, Loimaa, Hämeenlinna, Turku ja Tampere). Väitöskirjatutkimukseensa hän on haastatellut yli sataa kunnan- ja kaupunginvaltuutettua paikkakuntien päätöksenteosta, lähihistoriasta ja valtuutettujen työskentelytavoista. Tärkeimpänä tutkimuskysymyksenä tutkimuksessa selvitetään miten valtuutettujen työskentelytavat eroavat toisistaan ja miten nämä työskentelytavat ovat vaikuttaneet kohdekuntien historiassa.
Esitelmässä tiedekahveilla Laine esittelee alustavia tutkimustuloksia ja näkökulmia haastattelumateriaalinsa pohjalta keskittyen viestinnän ja vuorovaikutuksen näkökulmiin. Esitelmässä avataan kunnallispolitiikan ja kunnallisvaalien keskinäisriippuvuuksia. Kenelle valtuustosaleissa puhuttu on tarkoitettu? Miten julkisen ja suljetun raja on kunnallispolitiikassa muuttunut? Miten muuttuvat vuorovaikutuksen ja viestintäympäristön toimintatavat ovat vaikuttaneet politiikan tekoon ja toimintasääntöihin?
Väitöskirjatutkimus on analyysivaiheessa ja valmistuu vuoden 2026 keväällä.
—
Tiedekahvit on avoin ja maksuton tapahtuma kaikille Prologos ry:n jäsenille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Mukaan toivotaan myös alan opiskelijoita. Tapahtumailmoitusta saa jakaa eteenpäin.
Ajankohta: torstai 16.5.2024 klo 13.15-14.45
Paikka: Turun yliopiston Agora-rakennus, seminaarihuone 248 (Vesilinnantie 3, 20500 Turku) ja Zoom (linkki lähetetään ilmoittautuneille)
ILMOITTAUTUMINEN: 8.5.2024 mennessä TÄLLÄ LOMAKKEELLA
—