Prologos ry

Jäsenyys – Liity jäseneksi!
Johtokunta – Ota yhteyttä!
Laskutusosoite

Prologos ry on tieteellinen yhdistys, joka edistää viestinnän ja vuorovaikutuksen tutkimusta, opetusta, koulutusta ja kehittämistä Suomessa sekä osallistuu alan kansalliseen ja kansainväliseen tieteelliseen toimintaan. Yhdistys on tuonut yhteen alan tutkijoita, opettajia, kouluttajia sekä muita asiantuntijoita ja opiskelijoita Suomessa jo vuodesta 1989 lähtien. Jäseniä yhdistyksessä on noin 190.

Prologos ry pyrkii lisäämään tutkitun tiedon näkyvyyttä, arvostusta ja vaikuttavuutta yhteiskunnassa. Yhdistys tukee alan toimijoiden verkostoitumista, järjestää konferensseja ja seminaareja sekä pitää yhteyksiä alan koti- ja ulkomaisiin järjestöihin, korkeakouluihin ja asiantuntijoihin. Yhdistys tiedottaa alan tutkimus- ja julkaisutoiminnasta sekä kansallisista ja kansainvälisistä tapahtumista. Lisäksi Prologos ry julkaisee Viestinnän ja vuorovaikutuksen tieteellistä aikakauslehteä Prologia sekä blogikirjoituksia sisältävää ProBlogia ja myöntää vuosittain Vuoden vuorovaikutusteko -kunniamaininnan.

Prologos ry perustettiin 8.4.1989 edistämään puheviestintä-tieteenalaa Suomessa. Prologos ry:n puheenjohtajina ovat aiemmin toimineet Aino Sallinen, Maarit Valo, Maili Pörhölä, Leena Mikkola, Emma Kostiainen, Marko Siitonen, Pekka Isotalus ja Anne Laajalahti.

Prologos ry
c/o Kieli- ja viestintätieteiden laitos / Viestintä
PL 35 (A)
40014 Jyväskylän yliopisto

Prologos ry on Tieteellisten Seurain Valtuuskunta TSV:n, Suomen tiedekustantajien liitto ry:n sekä European Communication Research and Education Association ECREAn jäsen.

Jäsenyys – Liity jäseneksi!

Prologos ry:n jäsenenä on viestinnän ja vuorovaikutuksen tutkijoita, opettajia, kouluttajia sekä muita asiantuntijoita ja opiskelijoita. Yhdistyksen jäseneksi voivat liittyä kaikki viestinnän ja vuorovaikutuksen tieteellisestä tarkastelusta kiinnostuneet.

Yhdistys toimii verkostona, joka kokoaa yhteen eri puolilla Suomea ja erilaisissa tehtävissä toimivia viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntijoita. Jäsenenä saat ajankohtaista tietoa alan tutkimuksista, tapahtumista ja kehittymisestä ja voit osallistua yhdistyksen järjestämiin tapahtumiin joko ilmaiseksi tai edulliseen jäsenhintaan. Jäsenenä annat arvokkaan tukesi myös Viestinnän ja vuorovaikutuksen tieteellisen aikakauslehden Prologin julkaisutoiminnalle.

Jäseneksi liittyminen ja jäsenrekisteri

Jäsenmaksu 30 euroa maksetaan Prologos ry:n tilille Nordea FI36 1045 3000 1260 51. Maksun viitenumero on 5005. Maksettuasi ilmoita yhteystietosi (nimi, postiosoite, sähköpostiosoite) yhdistyksen rahastonhoitajalle (ks. yhteystiedot alla). Lisätietoa jäseneksi liittymisestä ja jäsenmaksun maksamisesta saat yhdistyksen rahastonhoitajalta. Rahastonhoitajalle voit myös ilmoittaa muuttuneista yhteystiedoistasi.

Sähköpostilista

Prologoksen sähköpostilista toimii prologoslaisten omana tiedotusfoorumina. Listalla ilmoitetaan esimerkiksi tulevista tapahtumista, mielenkiintoisista julkaisuista ja muista tieteenalan uutisista. Listalle liittyminen tapahtuu samaan aikaan jäseneksi liittymisen kanssa. Mikäli et jostain syystä ole listalla tai sähköpostiosoitteesi on muuttunut, ilmoitathan siitä viestintävastaavalle (ks. yhteystiedot alla).

Johtokunta – Ota yhteyttä!

Prologos ry:n johtokunta vastaa yhdistyksen toiminnan johtamisesta ja edistämisestä käytännössä. Johtokunta valitaan vuosittain yhdistyksen syyskokouksessa.

Tieteellinen yhdistys elää ihmisistä ja ihmisille. Prologos ry:lle on tärkeää olla yhdistys, jonka toimintaan on helppo osallistua ja myös vaikuttaa. Olemme avoimia erilaisille yhteistyöideoille ja otamme mielellämme kaikenlaista palautetta sekä toimintaideoita ja -apua vastaan läpi vuoden. Älä siis epäröi ottaa meihin yhteyttä! Yhdessä saamme asioita eteenpäin.

Johtokunta toimintavuonna 2024
Kaisa Lindholm (puheenjohtaja)
yliopistonlehtori, FT
Jyväskylän yliopisto
kaisa.a.m.lindholm [at] jyu.fi
puh. 040 186 7233
Marko Siitonen (varapuheenjohtaja, TENKin tukihenkilö)
professori, FT
Jyväskylän yliopisto
marko.siitonen [at] jyu.fi
Rasa Jämsen (rahastonhoitaja)
väitöskirjatutkija
Jyväskylän yliopisto
rasa.p.jamsen [at] jyu.fi
Esko Nieminen (sihteeri)
väitöskirjatutkija
Tampereen yliopisto
esko.nieminen [at] tuni.fi
Karoliina Karppinen (viestintävastaava)
väitöskirjatutkija
Tampereen yliopisto
karoliina.karppinen [at] tuni.fi
Marianna Hoikkala (tapahtumavastaava)
yliopisto-opettaja
Turun yliopisto
marianna.hoikkala [at] utu.fi
Riikka Sandberg (ProBlogin toimitussihteeri)
yliopisto-opettaja
Helsingin yliopisto
riikka.sandberg [at] helsinki.fi
Karoliina Ahonen (podcast-tuottaja)
yliopistonopettaja
Jyväskylän yliopisto
a.karoliina.ahonen [at] jyu.fi
Martti Salo (podcast-tuottaja)
yliopisto-opettaja
Itä-Suomen yliopisto
martti.salo [at] uef.fi

Laskutusosoite

Prologos ry:n laskutusosoite
rasa.p.jamsen@jyu.fi

Toivomme saavamme laskut ensisijaisesti sähköisessä muodossa. Mikäli verkkolaskun lähettäminen ei ole mahdollista, ota yhteyttä rahastonhoitajaan.