Prologos ry:n syyskokous ja Tiedeglögit 11.12.2018: Poliittinen viestintä ja naiset politiikassa

Julkaistu:

Prologos ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 11.12.2018 Tampereen yliopistolla klo 14.00 alkaen, minkä jälkeen klo 15.00 jatketaan keskustelua Tiedeglögien merkeissä!

Prologos ry:n syyskokous ti 11.12.2018

Syyskokouksessa valitaan Prologos ry:n uusi johtokunta, johon jäsenistö pääsee vaikuttamaan osallistumalla kokoukseen. Jos jäsenistöstä löytyy innostusta ja mielenkiintoa lähteä mukaan yhdistystoimintaan, niin ilmaise kiinnostuksesi tiedottajalle sähköpostilla (sari.v.p.rajamaki@jyu.fi) ennen syyskokousta tai saavu paikan päälle kokoukseen.

Syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

  • toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2019
  • jäsenmaksun määrääminen
  • yhdistyksen puheenjohtajan valinta
  • johtokunnan muun kahdeksan (8) jäsenen valinta
  • valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja heille varahenkilöt
  • muut esille tulevat asiat.

Paikka: Tampereen yliopisto, Päätalo sali A05

Osoite: Kalevantie 4, Tampereen yliopisto

Ajankohta: tiistai 11.12.2018, syyskokous klo 14.00 alkaen

Tiedeglögit: Poliittinen viestintä ja naiset politiikassa

Tiedeglögit on suunnattu Prologos ry:n jäsenille sekä ihan kelle tahansa vuorovaikutuksesta ja sen uusimmasta tutkimuksesta kiinnostuneelle. Tänä vuonna teemaksi on valittu poliittinen viestintä ja erityisesti naiset politiikassa.

Poliittinen johtajuus on yhä naisille jatkuva näytön paikka. Näin väittää tuore väitöskirja, mutta miten asian näkevät poliitikot itse. Miten naisten asema poliitikkoina on muuttunut? Miten poliittisen viestinnän muutokset kohtelevat eri sukupuolia? Ovatko poliitikot samalla viivalla sukupuolesta riippumatta?

Tilaisuuden aluksi joulukuun alussa väittelevä Johanna Mäkelä Tampereen yliopistosta alustaa keskustelua tuoreen puheviestinnän väitöskirjatutkimuksensa ”Naiset politiikan huipulla. Sukupuolittunut viestintä ja johtajuus” (http://www.uta.fi/ajankohtaista/tapahtumat/naiset-politiikan-huipulla) pohjalta, jonka jälkeen keskustelemassa ovat Marjatta Stenius-Kaukonen, Anneli Taina ja Iiris Suomela. Keskustelua johtaa professori Pekka Isotalus.

  • Marjatta Stenius-Kaukonen on tamperelainen entinen Vasemmistoliiton kansanedustaja ja europarlamentaarikko. Stenius-Kaukonen toimi kansanedustajana yhteensä 24 vuotta ja on edustanut Vasemmistoliittoa puolueen perustamisesta lähtien. Hän keskittyi koko edustajauransa ajan sosiaali- ja työvoimapoliittisiin kysymyksiin.
  • Anneli Taina on tamperelainen entinen Kokoomuksen kansanedustaja ja ministeri. Hän toimi kansanedustajana vuosina 1987–1999. Hän työskenteli hetken aikaa Ahon hallituksessa asuntoministerinä vuonna 1995. Vuonna 1995 hänestä tuli Suomen toinen naispuolinen puolustusministeri ja tässä tehtävässä hän toimi vuoteen 1999. Jätettyään eduskunnan hänet valittiin Etelä-Suomen läänin maaherraksi vuonna 2004.
  • Iiris Suomela toimii Vihreiden nuorten puheenjohtajana, Tampereen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajana ja Tampereen yliopiston ylioppilaskunnassa. Sen lisäksi hän on Pirkanmaan edustaja vihreiden ylimmässä päättävässä elimessä puoluevaltuuskunnassa sekä jäsenenä vuonna 2019 aloittavan uuden Tampereen yliopiston hallituksessa.

ILMOITTAUTUMINEN (tarjoiluja varten): Tilaisuuteen täytyy kaikkien ilmoittautua viimeistään tiistaihin 4.12.2018 mennessä tällä lomakkeella.

Paikka: Tampereen yliopisto, Päätalo sali A4.

Osoite: Kalevantie 4, Tampereen yliopisto

Ajankohta: tiistai 11.12.2018, Tiedeglögit klo 15.00–17.00

Lämpimästi tervetuloa!