Vuorotellen-podcast yleistajuistaa viestinnän ja vuorovaikutuksen tieteellisiä ilmiöitä

Julkaistu:

Prologos ry on perustanut Vuorotellen-podcastin, joka tarkastelee viestinnän ja vuorovaikutuksen ilmiöitä yleistajuisesti. Jokaisessa jaksossa käsitellään eri viestinnän ja vuorovaikutuksen teemaa vaihtuvien asiantuntijoiden kanssa. Haastateltavat asiantuntijat ovat kulloiseenkin käsiteltävään ilmiöön syvällisesti perehtyneitä tutkijoita, opettajia ja erityisosaajia.

Ensimmäisessä jaksossa podcastin tuotantotiimi pohtii äänen ja podcastien merkitystä maailmassamme ja keskustelee tulevasta tuotantokaudesta. Jaksossa vuorottelevat Anne Laajalahti (Infor ja Vaasan yliopisto), Kaisa Laitinen (Jyväskylän yliopisto), Manne Maalismaa (Turun yliopisto), Janne Niinivaara (Helsingin yliopisto) ja Lassi Rikkonen (Tampereen yliopisto).

Prologos ry:n puheenjohtaja Anne Laajalahti kertoo, että podcastsarja on toivottu lisä viestinnän ja vuorovaikutuksen ilmiöiden tarkasteluun.

”Haluamme yhdistyksenä edistää viestinnön ja vuorovaikutuksen tieteellistä tutkimusta, opetusta, koulutusta ja kehittämistä. Haluamme edistää tieteenalamme näkyyvyyttä, vaikuttavuutta ja arvostusta yhteiskunnassa. Nyt uuden podcastimme avulla haluamme yleistajuistaa, eli tuoda viestinnän ja vuorovaikutuksen asioita ja asiantuntijoita lähemmäksi kuuntelijoita”, Laajalahti kertoo.

Vuorotellen-podcastin ensimmäinen tuotantokausi sisältää viisi jaksoa, uusi jakso julkaistaan tiistaisin.

Ensimmäinen tuotantokausi sisältää seuraavat jaksot:

1. Vuorotellen: Esipuhelma 9.11.

Jaksossa vuorottelevat Anne Laajalahti (Infor ja Vaasan yliopisto), Kaisa Laitinen (Jyväskylän yliopisto), Manne Maalismaa (Turun yliopisto), Janne Niinivaara (Helsingin yliopisto) ja Lassi Rikkonen (Tampereen yliopisto).

2. Vuorotellen: Esiintyminen ja yleisö 16.11.

Tässä jaksossa vuorottelevat Manne Maalismaan (Turun yliopisto) haastateltavina Maija Gerlander (Jyväskylän yliopisto) ja Katariina Uitto (Helsingin yliopisto ja Tampereen yliopisto).

3. Vuorotellen: Communicating interculturality 23.11.

Tässä jaksossa Kaisa Laitinen (Jyväskylän yliopisto) kutsuu Malgorzata Lahden ja Margarethe Olbertz-Siitosen (Jyväskylän yliopisto) vuorotellen ravistelemaan kulttuurienväliseen viestintään kytkeytyviä käsityksiä. Jakso on englanninkielinen.

4. Vuorotellen: Valoja ja varjoja vuorovaikutuksessa 30.11.

Sanna Herkamaa (Turun yliopisto) haastattelevat Anne Laajalahti (Infor ja Vaasan yliopisto) sekä Janne Niinivaara (Helsingin yliopisto).

5. Vuorotellen: Dialogisen vuorovaikutuksen jäljillä 7.12.

Tässä jaksossa vuoron saa Tarja Valkonen (Jyväskylän yliopisto), jota vuorovaikutusetiikan kysymyksistä haastattelee Kaisa Laitinen (Jyväskylän yliopisto).

Kuuntele Vuorotellen-podcastia:

Soundcloud: Vuorotellen – Esipuhelma

PodBean: Vuorotellen – Esipuhelma

Spotify: Vuorotellen – Esipuhelma

Vuorotellen-podcast kuuluu nyt myös radiossa! Suomen ainoa yliopistoradio Radio Moreeni lähettää podcastia torstaisin 13.1.2022 alkaen. Ensimmäisenä vuorossa ”Vuorotellen – Esipuhelma” to 13.1. klo 8.00 & klo 13.00. Moreenin lähetyksiä voi kuunnella Tampereella taajuudella 98,4 (kaapelissa 101,5) ja netissä missä vain!

Osallistu keskusteluun Twitterissä:

@Prologos_ry #vuorotellen