Prologos ry:n syyskokous ja Tiedeglögit 24.11.2023

Julkaistu:

Lämpimästi tervetuloa Prologos ry:n sääntömääräiseen syyskokoukseen, joka pidetään perjantaina 24.11.2023 klo 12.00 alkaen Zoomissa. Syyskokouksen jälkeen klo 13.15 alkaen ohjelma jatkuu perinteikkäillä Tiedeglögeillä. 

Toivomme paikan päälle runsaasti Prologos ry:n jäseniä ja muita aiheesta kiinnostuneita. Lähetämme tarvittavat dokumentit kokoukseen ilmoittautuneille etukäteen sähköpostilla (esityslista, toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2024).

Prologos ry:n syyskokous klo 12 alkaen

Syyskokouksessa valitaan Prologos ry:n puheenjohtaja ja uusi johtokunta, johon jäsenistö pääsee vaikuttamaan osallistumalla kokoukseen. Johtokunta kannustaa jäseniä osallistumaan kokoukseen ja asettumaan ehdolle. Jos sinulta löytyy mielenkiintoa lähteä mukaan yhdistystoimintaan, niin ilmaise kiinnostuksesi yhdistyksen viestintävastaavalle sähköpostilla (elina.kreus@ulapland.fi) ennen syyskokousta tai saavu paikan päälle kokoukseen.

Syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

– toimintasuunnitelma ja talousarvio
– jäsenmaksun määrääminen
– yhdistyksen puheenjohtajan valinta
– johtokunnan muun kahdeksan (8) jäsenen valinta
– toiminnantarkastajan ja hänen varahenkilönsä valinta koskien toimintavuotta 2024
– muut esille tulevat asiat

Ajankohta: perjantai 24.11.2023 klo 12.00 alkaen
Paikka: Zoom (linkki lähetetään ilmoittautuneille)

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tiedeglögit-webinaari klo 13.15–14.45: ”Tutkimustiedon popularisoinnin monet keinot – kuinka viestinnän ja vuorovaikutuksen tieto taipuu eri julkaisumuotoihin?”

Tiedeglögeillä haluamme tällä kertaa herättää keskustelua siitä, miten viestinnän ja vuorovaikutuksen tutkimustietoon perustuvaa asiantuntemusta sovelletaan erilaisiin helposti lähestyttäviin julkaisumuotoihin. Esimerkiksi tietokirjat, blogitekstit, medialausunnot, asiantuntijapuheenvuorot, koulutus ja konsultointi ovat kaikki osa alamme tutkimustiedon soveltamista ja sanoittamista erilaisille yleisöille ymmärrettävään muotoon. Millaisia mahdollisuuksia ja haasteita tähän liittyy? Millaisia erityispiirteitä eri konteksteissa esiintyy?

Aihetta tiedeglögeillä alustaa kolme kokenutta viestinnän ja vuorovaikutuksen tiedon taivuttajaa. Alustuspuheenvuorot pitävät Pekka Isotalus (professori, Tampereen yliopisto), Anne Laajalahti (johtava viestintäkonsultti, Brunnen Communications Oy) ja Janne Niinivaara (asiantuntija, Helsingin yliopiston kielikeskus). Alustajat edustavat monipuolista kokemuspohjaa niin tietokirjoittamisen, medialausuntojen, koulutuksen ja konsultoinnin kuin blogijulkaisemisen piiristä. Keskustelua fasilitoivat Prologos ry:n johtokunnasta Karoliina Karppinen (Tampereen yliopisto) ja Kaisa Lindholm (Jyväskylän yliopisto).

Tiedeglögit on suunnattu Prologos ry:n jäsenille sekä kaikille vuorovaikutuksesta ja sen uusimmasta tutkimuksesta kiinnostuneille. Mukaan toivotaan myös alan opiskelijoita. Tapahtumailmoitusta saa ehdottomasti jakaa eteenpäin. Tervetuloa!

Ajankohta: perjantai 24.11. klo 13.15-14.45
Paikka: Zoom (linkki lähetetään ilmoittautuneille)

Ilmoittautuminen on päättynyt.