Prologos ry:n syyskokous ja Tiedeglögit 9.12.2022

Julkaistu:

Lämpimästi tervetuloa Prologos ry:n sääntömääräiseen syyskokoukseen, joka pidetään perjantaina 9.12.2022 klo 13.00 alkaen Jyväskylän yliopistolla kirjasto Lähteen Koski-tilassa (B347, Seminaarinkatu 15, 40100 Jyväskylä). Syyskokouksen jälkeen klo 14.15 alkaen ohjelma jatkuu perinteikkäillä Tiedeglögeillä, jossa tänä vuonna keskusteluun johdattelee asiantuntijapaneeli. Poikkeuksellisesti tilaisuuden yhteydessä jäsenille tarjoutuu myös mahdollisuus osallistua ohjattuun kiertokäyntiin Finlandia-palkitussa, vastikään peruskorjatussa Lähde-rakennuksessa. Lisätietoa tästä kaikesta löydät alta.

Toivomme paikan päälle runsaasti Prologos ry:n jäseniä ja muita aiheesta kiinnostuneita. Syyskokoukseen ja Tiedeglögeille on mahdollista osallistua myös etänä. Lähetämme tarvittavat dokumentit kokoukseen ilmoittautuneille etukäteen sähköpostilla (esityslista, toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2023).

Prologos ry:n syyskokous klo 13 alkaen

Syyskokouksessa valitaan Prologos ry:n puheenjohtaja ja uusi johtokunta, johon jäsenistö pääsee vaikuttamaan osallistumalla kokoukseen. Johtokunta kannustaa jäseniä osallistumaan kokoukseen ja asettumaan ehdolle. Jos sinulta löytyy mielenkiintoa lähteä mukaan yhdistystoimintaan, niin ilmaise kiinnostuksesi yhdistyksen viestintävastaavalle sähköpostilla (elina.kreus@ulapland.fi) ennen syyskokousta tai saavu paikan päälle kokoukseen.

Syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

– Prologi – Viestinnän ja vuorovaikutuksen tieteellisen aikakauslehden toimituskunnan vahvistaminen toimintakaudelle 2023–2024
– toimintasuunnitelma ja talousarvio
– jäsenmaksun määrääminen
– yhdistyksen puheenjohtajan valinta
– johtokunnan muun kahdeksan (8) jäsenen valinta
– toiminnantarkastajan ja hänen varahenkilönsä valinta koskien toimintavuotta 2023
– muut esille tulevat asiat

Ajankohta: perjantai 9.12.2022 klo 13.00 alkaen
Paikka: Jyväskylän yliopisto, Lähde, Koski (B347) ja Zoom (linkki lähetetään ilmoittautuneille)
Osoite: Seminaarinkatu 15, Jyväskylän yliopisto

Tiedeglögit: Paneelikeskustelu klo 14.15–15.45 

Paneelin teema: Tietotarpeet, trendit ja tutkimus: tieteellisen tiedon merkitys ja saavutettavuus viestinnän ja vuorovaikutuksen alalla 

Tänä vuonna Tiedeglögeillä käydään ajatuksia herättävää keskustelua tieteellisen tiedon merkityksestä ja saavutettavuudesta viestinnän ja vuorovaikutuksen alalla. Mitä viestinnän ja vuorovaikutuksen alalla tutkitaan ja millaisia trendejä on nähtävissä? Kuinka alan tieteellistä tietoa saataisiin entistä laajemmin käyttöön? Millaisia tietotarpeita viestijöillä on erilaisissa asiantuntijatehtävissä? Onko jotain mitä pitäisi erityisesti tutkia? Miten tiedejulkaiseminen ja avoin tiede voivat vastata tietotarpeisiin? 

Tavoitteena on paitsi käydä itsessään innostavaa ja kiinnostavaa keskustelua, myös vastata yhdistyksen jäsenkyselyssä esiintyneeseen toiveeseen tukea tieteen ja tieteellistä tietoa työssään hyödyntävien asiantuntijoiden yhteyksiä. Panelisteina on joukko viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntijoita tutkimuksen, tiedejulkaisemisen, avoimen tieteen sekä korkeakoulutuksen ja yrityselämän asiantuntijatehtävien piiristä. Keskustelemassa ovat Sini Tuikka (julkaisukoordinaattori, Avoimen tiedon keskus, Jyväskylän yliopisto), Vilja Laaksonen (toimitusjohtaja, Aava & Bang), Heta Koski (palvelupäällikkö, koulutuspalvelut, Jyväskylän yliopisto) ja Leena Mikkola (viestinnän tenure track -professori, Tampereen yliopisto). Paneelikeskustelun vetäjinä toimivat yliopistonlehtorit Kaisa Laitinen ja Maija Gerlander Jyväskylän yliopistosta.

Tiedeglögit on suunnattu Prologos ry:n jäsenille sekä kaikille vuorovaikutuksesta ja sen uusimmasta tutkimuksesta kiinnostuneille. Mukaan toivotaan myös alan opiskelijoita. Tapahtumailmoitusta saa jakaa eteenpäin.

Ajankohta: perjantai 9.12.2022 klo 14.15-15.45
Paikka:
Jyväskylän yliopisto, Lähde, Koski (B347) ja Zoom (linkki lähetetään ilmoittautuneille)
Osoite:
Seminaarinkatu 15, Jyväskylän yliopisto

Ohjattu kiertokäynti Finlandia-palkitussa Lähde-kirjastorakennuksessa

Prologos ry:n syyskokouksen ja tiedeglögien yhteydessä on tänä vuonna mahdollisuus osallistua ohjattuun kierrokseen vastikään peruskorjatussa ja Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon voittaneessa kirjastorakennuksessa. Kierros järjestetään ennen samassa rakennuksessa pidettävää syyskokousta, klo 12.15-13.00.