Vuoden vuorovaikutusteko 2020 -kunniamaininta Lasten koronainfolle

Julkaistu:

Prologos ry myönsi Vuoden vuorovaikutusteko 2020 -kunniamaininnan Valtioneuvoston viestintäosaston Lasten koronainfolle. Lasten koronainfo järjestettiin perjantaina 24.4.2020. Tilaisuudessa koronatilanteesta olivat kertomassa pääministeri Sanna Marin, opetusministeri Li Andersson ja tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä HS Lasten uutisten, Apu Juniorin ja Ylen kanssa. Kysymyksiä koronatilanteesta esittivät 7–12-vuotiaat lapset videoyhteyden välityksellä.

Valtioneuvoston viestintäosaston viestintäpäällikkö Heta-Leena Sierilä kertoo, että idea Lasten koronainfon järjestämiseen syntyi, kun kouluissa siirryttiin etäopetukseen:

”Tiedostimme vahvasti sen, miten paljon turvattomuuden tunnetta ja epävarmuutta koronatilanne varmasti herätti lapsissa, ja katsoimme tarpeelliseksi viestiä lapsille suoraan.”

Lasten koronainfo täyttää erinomaisesti Vuoden vuorovaikutusteko -kunniamaininnan kriteerit: tilaisuus oli ajankohtainen, kekseliäs, eettinen, esimerkillinen sekä vaikuttava vuorovaikutusteko. Erityisen tärkeänä Prologos ry:n johtokunnan muodostamassa arviointiraadissa pidettiin usein kriisi- ja poikkeustilanteissa vähemmälle huomiolle jäävien lasten osallistamista ja huomioimista kevään erikoistilanteessa.

”Infosta tuli valtavasti positiivista palautetta monesta suunnasta. Tärkeää oli myös se, että ministerit saattoivat tilaisuudessa välittää kiitoksensa kaikille koululaisille selviytymisestä raskaan etäkoulukevään haasteista.” Heta-Leena Sierilä kuvaa.

”Viestintämme tavoitteena on edistää vuorovaikutusta hallituksen ja muun yhteiskunnan välillä. Lasten koronainfo on konkreettinen esimerkki viestintästrategian arvojen toteutumisesta käytännössä.” Heta-Leena Sierilä linjaa.

Prologos ry myönsi kunniamaininnan lauantaina 19.9.2020 Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivien päätteeksi. Yhdistys sai määräaikaan mennessä 11 ehdotusta kunniamaininnan saajaksi.

Prologos ry on valtakunnallinen tieteellinen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää viestinnän ja vuorovaikutuksen tutkimusta ja opetusta Suomessa. Prologos ry perustettiin vuonna 1989, ja yhdistyksessä on noin 200 jäsentä. Prologos ry on Tieteellisten Seurain Valtuuskunta TSV:n ja Suomen tiedekustantajien liitto ry:n jäsenyhdistys. Vuoden vuorovaikutusteko -kunniamaininta jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016.

>> Lue lisää Vuoden vuorovaikutusteko 2020 -kunniamaininnan taustoista Heta-Leena Sierilän artikkelista ”Lasten äänen pitää kuulua kriisitilanteessa” (Prologi – Puheviestinnän vuosikirja 2020).